Orăviţenii dau dovadă de spirit civic. Zero persoane carantinate în perioada Paştelui

Persoanele plecate la muncă în străinătate din orașul de pe Valea Carașului au preferat să rămână în afara granițelor sărbătorind Paștele departe de casă, asta pentru a nu pune în pericol sănătatea celor dragi, dar mai ales pentru a nu petrecere sărbătorile în carantină. Ultimii opt orăvițeni au ieșit din carantină săptămâna trecută, pe raza UAT-ului fiind înregistrate 50 de astfel de cazuri de la începutul pandemiei.

Cu ocazia sărbătorilor pascale, cetățenii din Oravița au dat dovadă de responsabilitate, oamenii înțelegând că de respectarea măsurilor impuse de autorități depinde ca orașul să aibă sau nu cazuri de infectare cu noul coronavirus. Drept dovadă, în perioada Paștelui, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale. În același timp, nu au existat probleme vizavi de acordul dintre MAI și BOR, credincioșii așteptând acasă, cu credință în suflet, atât pâinea binecuvântată cât și Lumina Sfântă.

Referitor la persoanele aflate în izolare la domiciliu, aici numărul cazurilor a înregistrat o scădere semnificativă, de la 35 de cetățeni în autoizolare ajungându-se la numai opt persoane, majoritatea venind din țări precum: Germania, Anglia, Italia.

Mai mult decât atât, potrivit reprezentanților administrației publice locale de pe Valea Carașului, spiritul civic pare să funcționeze și în privința respectării intervalului orar destinat persoanelor vârstnice vizavi de achiziționarea produselor necesare:

„Cei tineri evită să meargă la cumpărături în intervalul 11.00-13.00, interval alocat persoanelor vârstnice. În continuare, echipele noastre de voluntari sunt la dispoziția celor care au nevoie de ajutor și ne referim în special la persoanele vârstnice, cele cu dizabilități sau la cei care sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, continuăm distribuirea declarațiilor pe propria răspundere către cetățenii UAT-ului tocmai pentru a evita creșterea numărului de sancțiuni”.