Oravița are traseu turistic omologat care duce către Piatra Rolului

traseu staca rolului
timisoara capitala 2023

Un traseu pentru turiștii pasionați de drumeții a fost amenajat în Munții Aninei de oameni iubitori de natură și mișcare.

Lucrările de amenajare a traseului care duce către Piatra Rolului din Munții Aninei au fost finalizate la sfârșitul săptămânii recent încheiate. A fost ultima etapă a proiectului început în primăvară și care s-a finalizat cu montarea indicatoarelor și a hărților turistice.

Acesta este primul traseu turistic omologat de lângă Oravița, care oferă celor care îl parcurg o experiență unică. Este un traseu în circuit, în lungime totală de 14,5 km, de dificultate medie spre grea, care se poate parcurge în 7 – 8 ore, ori în 3,5 h, dacă se optează pentru un singur segment.

Traseul pornește din Ciclova Montană (Canton Moara Ekl), urmează cursul Văii Ciclova, pe drumul spre Mănăstirea Călugăra. Se urmează apoi traseul până la Cascada de la Piatra Moale, se trece pe la Cantonul Silvic Poiana Iulii și se ajunge în final la Piatra Rolului, de unde se poate admira întreaga vale a Carașului și se revine în Ciclova Montană. În zilele senine, de aici, se poate vedea și Dunărea, mai menționează cei care au trudit la amenajarea acestui traseu.

amenajare traseu stanca rolului 2

Amenajarea s-a făcut pe 14,5 kilometri

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Inițiativa acestui minunat proiect aparține Asociației „Acasă în Banat”, care s-a bucurat de sprijinul unei echipe inimoase, iubitoare de natură și mișcare.

Ne-am bucurat, din nou, de o vreme excelentă și am luat la pas segmente ale traseului, împărțiți în trei echipe. La final, ne-am reunit la Ciclova Montană, unde am sărbătorit cu toții. Amenajarea traseului nu ar fi fost posibilă fără colaborarea dintre Romsilva – Administrația Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița, Liceul Teoretic «General Dragalina» Oravița, Primăria Oravița, Ocolul Silvic Oravița, ZF Group și Banat Farming. Le mulțumim tuturor partenerilor care au susținut proiectul și, nu în ultimul rând, voluntarilor care s-au implicat!”, este mesajul președintelui Asociației „Acasă în Banat”, Radu Trifan.

amenajare traseu stanca rolului

Amenajarea traseului s-a făcut și cu sprijinul elevilor orăvițeni

Foto: Andrei Ciorman/Acasă în Banat

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/