Oraşul Oțelu Roșu trece pe leduri. Iluminatul economic devine supereconomic!

La Oțelu Roșu se dorește îmbunătățirea sistemului de iluminat public. În acest scop, primarul Luca Mălăiescu a avut o întâlnire cu reprezentanții societăților Elba și Telekom, pentru găsirea unor soluții de reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat public.

”Am făcut un necesar pe teren. Noi avem undeva la 600 de stâlpi pe raza orașului. Oferta cea mai bună din punct de vedere financiar o vom supune Consiliului Local spre aprobare. Suma nu este foarte mare, 50.000 euro, se poate achita lunar în termen de 3 ani, astfel am avea o rată de 1400 euro plus TVA pe lună. Vor fi schimbate toate lămpile din oraș pe led cu 20 wați și 30 wați. Deja de două săptămâni au fost montate două lămpi ca și model. Vă pot spune că cea de 30 de wați oferă o lumină pe timp de noapte și pe partea cealaltă a trotuarului”, spune primarul Luca Mălăiescu.

La ora actuală, la nivelul orașului de pe Bistra sunt montate lămpi cu becuri economice de 40 W, care oferă o lumină mult mai slabă față de cea cu led și se ard foarte des.

”La un calcul matematic foarte simplu, în 4 ani de zile vom amortiza întreaga investiție și orașul va fi modernizat din acest punct de vedere. Vreau pe Drumul Național care traversează orașul să montăm lămpi de 30 de wați, pe străzile laterale de 20 de wați, iar la cele 7 treceri de pietoni, unde, din păcate, s-au semnalat destul de des accidente, să montăm lămpi de 84 de wați, ca să fie iluminate foarte bine”, a mai precizat edilul orașului Oțelu Roșu.

Întregul sistem de iluminat va primi o garanție de 5 ani de zile, o lampă cu led va arde 70.000 de ore, astfel că o dată montată rețeaua de iluminat, nu vor mai fi costuri suplimentare, cum se întâmplă în prezent.

foto cetateanul.ro