Orașul de pe Bega – un oraș al viitorului, de talie internațională, prosper, sustenabil, verde și inteligent. Se propune „o nouă viziune pentru Timișoara”!

În contextul preocupărilor sale constante pentru dezvoltarea comunităților locale, în general, și pentru dezvoltarea Timișoarei, în particular, Marian-Constantin Vasile a susținut zilele trecute o prezentare publică intitulată „O nouă viziune pentru Timișoara”.

Prezentarea, al cărei mesaj de bază a fost centrarea pe rezidenți, fie ei cetățeni sau organizații de orice fel, a fost transmisă live pe paginile personale de Facebook. Va urma și o înregistrare a întregului eveniment, zilele acestea.

În cadrul evenimentului, s-a expus necesitatea ridicării urbei de pe Bega la adevăratul ei potențial și nevoia imperioasă de aplicare a principiilor guvernării participative, pornind de la constatarea – cu argumente și cifre (susținute inclusiv de teza acestuia de doctorat) – că este momentul și este absolut necesar să se îmbunătățească paradigma de dezvoltare a comunității din care timișorenii fac parte.

S-a prezentat potențialul Timișoarei (viitoare capitală europeană a culturii în anul 2021, poziționată pe căile majore de transport europene, cu indicatori de performanță de top și potențial de transformare în metropolă prin intermediul conurbației Arad-Timișoara ș.a.m.d.), dar și o serie de considerente mai puțin favorabile, derivate din abordarea managerială precară de dezvoltare urbană pe termen mediu și lung, care au făcut ca Timișoara să rămână – în termeni de trend și soluții moderne – în urma altor orașe din partea de vest a țării – spre exemplu Cluj-Napoca sau Oradea.

S-a propus participanților o nouă viziune asupra Timișoarei – un oraș al viitorului, de talie internațională, prosper, sustenabil, verde și inteligent – clădită pe patru piloni de dezvoltare: noutate, continuitate, potențial și participare. Au fost oferite detalii cu privire la:

  • Obiectivele generale de dezvoltare pentru anul 2050, cu eșalonare pe mandate de 4 ani -stabilită în baza consultării largi a populației, precum și principii, direcții și măsuri generale de dezvoltare, la fel ca și sugestii de îmbunătățire a actului de administrație publică;
  • Proiecte concrete de dezvoltare multilaterală, grupate pe 13 arii de acțiune;
  • Exemple de soluții moderne din lumea largă (inclusiv aplicate în unele țări subdezvoltate), care pot fi implementate în Timișoara, în regim propriu sau în parteneriat.

Pentru cei care sunt interesați să afle mai multe detalii despre această viziune de dezvoltare a Timișoarei, se pot găsi mai multe informații în programul propus (parte a prezentării): http://www.idezvoltare.ro/program-pentru-dezvoltarea-timisoarei.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/