Oraşul Bocşa, sărac în terenuri!

După ce vechea administraţie locală a vândut terenuri pe bandă rulantă, acum reprezentanţii Primăriei Bocşa caută soluţii pentru a rezolva problema. Până la sfârşitul anului, situaţia s-ar putea schimba.

Patrimoniul oraşului Bocşa s-a vândut în patru ani ca niciodată, iar oficialii nu au ce să le ofere oamenilor de afaceri interesaţi să investească în localitate. Problema terenurilor a început în perioada 2008-2012, când vechea conducere a vândut aproape fiecare metru pătrat de teren viabil pentru o investiţie. Astfel, pentru a îmbogăţi domeniul public, primăria a fost pusă în situaţia să ia măsuri urgente. De ceva timp, cumpără terenuri. De altfel, deja există unul care ar putea fi trecut în intravilanul oraşului.

Situaţia terenurilor nu este cea mai frumoasă şi bună pentru noi, aşa cum am relatat-o cetăţenilor în întâlnirile publice pe care le-am avut, dar am promis că vom încerca să rezolvăm această problemă. Am început să achiziţionăm mai multe terenuri, pentru a le putea pune la dispoziţia investitorilor. Avem un teren pe drumul Grozei, cu care suntem în procedură de a-l scoate din păşuni, cum figurează în momentul de faţă. Suntem în plină procedură de a-l trece în intravilanul oraşului”, a explicat edilul-şef Eugen Cismăneanţu.

Administraţia locală nu acceptă să piardă nenumărate investiţii din cauza şmenurilor din anii trecuţi: „Situaţia nu este roză în momentul de faţă, dar până la sfârşitul anului sperăm să avem o cantitate de teren pe care să o putem pune la dispoziţia investitorilor”, a mai adăugat Cismăneanţu.