Oraș fără restaurante! Controlul ANPC de la Lugoj a suspendat activitatea a 90% din localurile de alimentație publică

gandaci
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Brânză cu gândaci morți, bijuterii „umflate” la greutate și multe amenzi date de inspectorii ANPC sunt rezultatele unui control-fulger desfășurat pe parcursul zilei de ieri la Lugoj și care a închis aproape toate restaurantele din oraș.

Frica de amenzi usturătoare a pus lacătul miercuri, 31 august, pe mai multe localuri și magazine din Lugoj, după ce comisarii de la protecția consumatorului au împânzit orașul și au controlat zeci de afaceri din municipiu.

La acțiune au fost prezenți Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), și Paul Anghel, directorul general al aceleiași instituții, care au descoperit multe probleme în desfășurarea activităților.

Cei care nu au apucat să își închidă ușile înaintea verificării și au fost găsiți cu nereguli s-au ales cu sancțiuni drastice.

Comercianții din Piața Timișul nu au scăpat de razie, iar agenții au constatat mai multe nereguli. „Aici, la brânză, zace mort un gândac”, a fost reacția lui Paul Anghel, directorul general al ANPC.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Nici bijutierii nu au scăpat de control, iar la unul s-a descoperit că gramajul înscris pentru a fi vândute inelele nu corespundea cu realitatea. Mai exact, pe talonul prezentat clientului era trecut o greutate mai mare decât cântărea bijuteria.

„Așa începe cutremurul într-o regiune. Echipa din spatele și…. fața acțiunilor de control: Paul Anghel și subsemnatul, căutăm pe internet operatorii economici despre care consumatorii se plâng. Urmează planul, echipele și programarea”, a fost mesajul transmis în această dimineață de Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Urmează centralizarea datelor și publicarea exactă a numărului de amenzi date, însă urmările au fost vizibile astăzi când aproape toate restaurantele din oraș au fost închise având pe ușă anunțul: activitate suspendată temporar de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/