Oraș din Timiș vulnerabil la inundații, pus la adăpost

Inundatii Gataia 50 km de Timisoara

Orașul din Timiș cel mai vulnerabil în fața inundațiilor va fi pus la adăpost. Se consolidează și se reface digul râului Bârzava.

Vorbim despre refacerea digului în Gătaia, aflat la 30 de km de Timisoara, unde și anul acesta apa a pătruns prin parapetul avariat în trecut și chiar a ieșit din matcă.

Administrația Bazinală de Apă Banat caută o firmă care să proiecteze și să execute lucrările. Contractul are o valoare de peste 1,7 milioane de lei, iar licitația a fost lansată.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Principalele obiecte prevăzute pentru realizarea lucrarii de reparatie sunt reabilitare zid de sprijin din beton existent prin subzidire și aducere la o cotă corespunzătoare unui debit cu asigurarea de 0.5% mal stâng pe o lungime de 540 metri și mal drept pe o lungime de 50 metri; defrișarea și recalibrarea albiei pe toată lungimea zidului de sprijin; refacerea pragului deversor de la confluența Bârzava cu Birdanca”, aflăm din caietul de sarcini.

Alba râului va fi decolmatată și se va defrișa și vegetația de pe maluri. Lucrările vor dura maximum 3 luni. Firmele interesate pot depune oferte până în 14 septembrie.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/