Oportunitate de afacere în Oravița! Zeci de persoane ar putea primi câte 40.000 de euro!

Aleșii locali orăvițeni s-au întrunit luni, în ședință extraordinară, pentru a dezbate oportunitatea modificării listei de investiții în vederea atragerii de fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 – Axa Prioritară 3.

Executivul orăvițean a propus forului deliberativ spre dezbatere oportunitatea oferită de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, prin Axa Prioritară 3 – „Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv Specific 3.7 – „Creșterea ocupării pentru susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol în zona urbană”. Prin acest program, Primăria Oravița are șansa de a participa la crearea efectivă a minimum 30 de firme, care vor fi subvenționate cu suma de 40.000 de euro/afacere. Totodată, acestea vor genera minimum 60 de locuri de muncă, încurajând astfel, în mod direct, antreprenoriatul și ocuparea pe cont propriu prin înființarea de întreprinderi cu profit non-agricol. În acest sens, aleșii locali au aprobat modificarea listei de investiții, precum și rectificarea bugetară necesară scrierii acestui proiect.

Dacă acest proiect va fi finanțat, peste 350 de persoane vor beneficia de formare profesională gratuită, 30 dintre acestea fiind selectate, în baza unui plan de afaceri, pentru a-și înființa o societate comercială cu profil non-agricol. Acestea vor beneficia de asistență și suma de 40.000 de euro pentru a pune în practică propria afacere.
Printre condițiile de eligibilitate pentru doritori amintim: să fie șomer sau în căutarea unui loc de muncă, să nu fi deținut până în momentul înscrierii o societate comercială și să nu aibă datorii la bugetul de stat.