Operaţiunea „Polonicul“, în Reşiţa. Primarul Popa şi prefectul Albu, la serviciu! (FOTO/VIDEO)

po 1000x100px (4)

Primarul Ioan Popa şi prefectul Florenţa Albu au îmbrăcat, ieri, şorţul de bucătar în Parcul Tricolorului din municipiu. Acţiunea, denumită generic „Serveşte cu suflet, dăruieşte din inimă!”, a fost organizată de către Clubul Lions din Reşiţa. 

O acţiune caritabilă, pentru asta au îmbrăcat Ioan Popa şi Florenţa Albu şorţul de bucătar şi au servit reşiţenii cu gulaş sau sarmale cu smântână. Timp de trei zile, pe toată perioada „Zilelor Reşiţei”, Lions Club Reşiţa Montană organizează o acţiune de caritate, pentru ajutorarea unor copii orfani, a unor copii proveniţi din familii defavorizate, a unor copii excluşi din alte instituţii de ocrotire, aflaţi în evidenţa Fundaţiei Humanitas Pro Deo. Acţiunea se desfăşoară în perioada 1 – 2 iulie, în Parcul Tricolorului, din cartierul reşiţean Govândari.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669896915341″]

 

În acest sens, Lions Club Reşiţa Montană a amenajat un stand de prezentare şi vânzare de produse alimentare. La stand au fost gătite diferite specialităţi calde, însă produsul principal a fost gulaşul vânătoresc la ceaun. Încasările vor fi folosite pentru ajutorarea copiilor sprijiniţi de Fundaţia Humanitas Pro Deo. Timp de câteva ore, mâncărurile au fost servite consumatorilor de personalităţi, din rândul autorităţilor locale, de vedete sportive şi de cunoscuţi jurnalişti reşiţeni.

headerexpress cc

Astfel, ieri, la standul Lions au servit: primarul Reşiţei, Ioan Popa, prefectul judeţului, Florenţa Maria Albu, handbalistul Mihai Rohozneanu, fostul boxer Francisc Vaştag şi fostul fotbalist, acum antrenor, Leontin Doană. Aceştia au îmbrăcat şorţul de bucătar şi au mânuit polonicul, servindu-i pe reşiţeni cu bucatele pregătite de personal de specialitate.

YouTube video

Astăzi, 2 iulie, între orele 17-18.30, vor presta jurnaliştii Cornelia Dunăreanu (Banat TV), Laura Sgaverdea (Radio Reşiţa) şi Dan Popoviciu (Vest TV). Organizatorii vor ca acţiunea să fie reluată şi duminică, însă cu alţi… servanţi.

Foto main: Petre Dalea