Asociația Oncohelp Timișoara spulberă unul dintre miturile despre cancer. Nu toate tumorile canceroase cauzează durere.
Medicii spun că unul dintre miturile legate de afecțiunile oncologice este că toate tumorile canceroase sunt dureroase. În realitate, nu este așa.
„Nu toate tumorile canceroase cauzează durere. Unele pot să nu cauzeze durere sau să fie detectate în stadii incipiente, când sunt asimptomatice. De aceea, screening-ul și consultul medical regulat sunt importante. Durerea asociată cu tumori canceroase poate varia semnificativ în funcție de tipul de cancer, stadiul său, localizarea în corp și impactul asupra țesuturilor și nervilor din jur”, transmite Asociația Oncohelp.
Cu cât o tumoră se dezvoltă maim ult, cu atât poate devein dureroasă, spun specialiștii.
„Unele tumori pot să devină dureroase pe măsură ce cresc și exercită presiune asupra țesuturilor și nervilor din jur. De exemplu, o tumoră care presează pe nervi poate cauza durere în zona respective. În general, în stadiile incipiente ale cancerului, când tumorile sunt mai mici și nu au invadat încă țesuturile înconjurătoare, durerea poate să nu fie prezentă sau să fie minimă. Cu toate acestea, pe măsură ce cancerul progresează, există o probabilitate crescută ca pacienții să experimenteze durere și alte simptome”, mai aflăm de la Oncohelp.
Medicii ne recomandă să nu neglijăm controalele regulate și să ne facem analizele anuale.