OncoHelp Timișoara: 15 persoane, diagnosticate cu COVID-19. Lista focarelor active din județele Timiș și Caraș-Severin

Centrul OncoHelp din Timișoara, care asigură servicii medicale specializate pentru pacienții oncologici, este trecut din nou pe lista focarelor epidemice. 15 persoane au fost depistate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2.

Primul focar, descoperit în cadrul OncoHelp din Timișoara, a fost raportat în luna iulie, atunci când nouă cadre medicale și o pacientă au fost confirmate cu noul coronavirus. La nici trei luni distanță, virusul a lovit din nou în centrul de îngrijiri paleative. Atât cadre medicale, cât și pacienți, au fost depistați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2.

CITEȘTE ȘI: Rata de incidență a depășit 2 la mie, în Timiș! Sub 2.500 de cazuri, raportate la nivel național

Pe lista focarelor monitorizate de DSP Timiș se mai află: o firmă din Sânnicolau Mare (86 de cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Timișoara (7 cazuri), Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” (15 cazuri), o firmă din Ghiroda (6 cazuri), o firmă din Timișoara (34 de cazuri), o firmă de construcții din Lugoj (42 de cazuri), o firmă din Dumbrăvița (21 de cazuri), un ONG din Timișoara – Salvați Copiii (5 cazuri) și Universitatea de Vest (5 cazuri), un centru rezidențial pentru persoane vârstnice din Buziaș, cu cinci cazuri pozitive, Spitalul Județean de Urgență din Timișoara (19 cazuri) și Spitalul de Psihiatrie Jebel (19 cazuri), SCM Timișoara (11 persoane), Centrul de Recuperare din Găvojdia (63 de cazuri), Penitenciarul Timișoara (77 de cazuri) și un centru de îngrijiri pentru persoane vârstnice din Bacova (9 cazuri).

În ultimele 24 de ore, au fost finalizate 57 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare sunt nouă.

Situația în Caraș-Severin

Trei spitale din județul Caraș-Severin se află pe lista focarelor epidemice. Este vorba despre Secția de Diabet și Boli de Nutriție a Spitalului Județean de Urgență Reșița, Secția de Chirurgie a Spitalului Orășenesc Oravița și Secția de Chirurgie a Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, cu câte trei cazuri pozitive.

La acestea se adaugă și focarul de la CSM Reșița, focar reactivat, după depistarea a cinci cazuri de COVID-19.

Mai rămân active opt focare: două centre de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice din Reșița, Primăria Oravița, Direcția de Sănătate Publică, Centrul „Speranța” din Reșița, DGASPC, Consiliul Județean Caraș-Severin și Centrul Nera din Oravița.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/