Omagiu pentru Corina Radics, asistenta medicală din Măureni ucisă de frica infectării cu coronavirus!

brian filimon

Primarul Brian Filimon, care și-a strigat revolta și durerea la poarta Spitalului Județean de Urgență Reșița după decesul asistentei medicale din comună, preoteasa Corina Radics, s-a asigurat că niciun consătean nu o va uita vreodată pe cea care s-a dedicat trup și suflet Măureniului și satului aparținător, Șoșdea.

Justiția încă nu a reușit să facă dreptate în cazul dispariției premature a asistentei din Măureni, care  ajunsese la spital cu o fractură deschisă la picior și spusese cu sinceritate că interacționase cu o persoană suspectată de infecție cu COVID-19, întârziind astfel, poate nejustificat de mult, intervenția medicilor, deși, la acea vreme, la început de pandemie, haosul se instalase în toate spitalele lumii, nu doar în cel din Reșița. Primarul din Măureni, Brian Filimon, nu are liniște nici astăzi din acest motiv. Lasă însă justiția să-și facă treabă, în timp ce el se asigură că amintirea preotesei Corina Radics, asistenta medicală din comunitatea pe care o conduce, va rămâne eternă. În acest sens, capela mortuară ridicată în vecinătatea cimitirului din Parohia Măureni și sfințită cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” la finele săptămânii trecute, de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, va purta, în semn de recunoștință, o placă omagială cu numele atât de regretatei asistente. O capelă similară a fost ridicată de administrația locală din Măureni și în proximitatea bisericii din Parohia Șoșdea, biserică ridicată în anul 1926, construită în stil arhitectural eclectic.

omagiere corina radics

„Sunt realizări din bugetul local, pe care sper să le folosească, pe cât posibil cât mai puțin, comunitatea noastră, oamenii din Măureni și Șoșdea. Cele două capele vor fi administrate de către parohii, închirierea lor se va face fără niciun cost din partea oamenilor. Noi, Primăria, suportăm cheltuielile de curent și întreținere. Lumea la sat e sceptică încă, nu e obișnuită să se despartă de cei dragi altundeva decât în propriile locuințe, în casele în care au trăit. Nu e o obligație să-și aducă răposatul aici, la capelă, dar în viitor sunt convins că ne vom obișnui și cu asta.”, a declarat primarul Brian Filimon.

ps lucian maureni

Important în acest sens e și cuvânt Preasfințitului Lucian, care a însemnat oamenii să folosească atunci când e nevoie capelele mortuare, să renunțe la obiceiul de a-i plânge acasă pe cei dragi plecați la cele sfinte. „Ne bucurăm că s-au ridicat aceste capele cu sprijinul substanțial al Primăriei Măureni, domnul primar fiind și membru în Adunarea Eparhială, în Consiliul Eparhial, dar și în Adunarea Națională Bisericească. Avem aici oameni destoinici, oameni credincioși și harnici. Se vede că aici, în comuna Măureni, oamenii sunt foarte atașați de sfânta biserică”, a transmis episcopul comunității din Măureni.

capela maureni

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/