Ofițerii DGA și procurorii DIICOT Caraș-Severin nu s-au lăsat intimidați de fostul ministru de Interne!

explo 1000x200

Jaful de la Băile Herculane a fost orchestrat de la cel mai înalt nivel de oameni politici care s-au bucurat și de sprijinul și protecția celor care au condus la acea vreme instituții de forță precum Ministerul de Interne, Poliția Română sau Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție!

Caracatița infracțională care a devalizat începând cu 2001 stațiunea de pe Valea Cernei, perla turismului cărășean, a avut tentacule întinse peste tot. În Parlamentul României, în Guvern, în instituțiile de control și chiar în justiție. Așa se explică faptul că nimeni din Ministerul Public, de la nivel central, nu s-a deranjat să investigheze cum a fost ruinată infrastructura hotelieră și de exploatare a apelor făcătoare de minuni de la Herculane. Pentru că, proporțiile jafului, calitatea celor implicați și influența lor obligau la începerea investigațiilor de către o unitate centrală de parchet, în niciun caz anchetarea pe plan local a celor vizibile cu ochiul liber. Nu s-a întâmplat însă asta. Și-au găsit în schimb curajul necesar demarării unei astfel de anchete de proporții ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Caraș-Severin și procurorii DIICOT Caraș-Severin.

În septembrie 2015, organele de cercetare ale poliției judiciare din cadrul Direcției Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Caraș-Severin au sesizat procurorii de la Combaterea Crimei Organizate cu privire la faptul că a fost constituit un grup infracțional organizat ce are drept scop căpușarea SC Hercules SA. O explicație pentru că până la acea dată organele de cercetare penală, în principal cele de la nivel central, au trecut cu vederea acțiunile frauduloase din stațiunea lui Hercules o reprezintă tentaculele caracatiței și persoanele influente care au protejat-o. „Iosif Armaș, deputat PSD în legislatura 2000-2004, deținea mai multe societăți importante la nivel național, cea mai importantă fiind SD Argirom Internațional SA, ai cărei asociați erau persoane influente, având sprijin politic și economic. Amintim aici pe Doru Ioan Tărăcilă, fost ministru de Interne, Sebastian Sandu, fiul fostului șef al Poliției Române, Marian Ureche, șeful Serviciului Independent pentru Protecție și Anticorupție și alții”, subliniază organele de cercetare penală care au trimis în judecată în acest an zeci de inculpați pentru jaful de la Herculane.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu dezvăluiri despre jaful de la Băile Herculane!