Ofițerii de la Combaterea Crimei Organizate i-au trimis macaroane și cârnați lui Cătălin Moroșanu! În loc de pistoale letale!

pistol cu cartuse

Traficanții de arme din Caransebeș au fost trași pe sfoară de oamenii legii! Aceștia au înlocuit armele letale destinate pieței negre din Suedia cu produse alimentare, apoi le-au pus cătușe pe mâini!

Procurorii DIICOT Caraș-Severin au destructurat recent trei grupări infracționale care au avut același creier, un individ aflat în pușcărie. Este vorba despre Dumitru Vintilă, zis „Puiu”. Împreună cu un alt „băiat bun”, David Ștefan, a creat trei grupări infracționale implicate în traficul de droguri de risc și mare risc, contrabandă cu arme și în plasarea de monedă falsificată.
Activitatea de pe piața drogurilor a fost cea care a atras mai întâi atenția ofițerilor de la BCCO și procurorilor DIICOT Caraș-Severin. Cei doi coordonau o rețea specializată în traficul de cannabis, amfetamină și chiar de cocaină. Pe parcursul monitorizării grupării conduse din spatele gratiilor de „Puiu”, oamenii legii au primit informații și despre o afacere cu arme. David Ștefan a achiziționat de pe raza orașului Calafat mai multe arme pentru a le vinde în țară și străinătate. Arme letale! E vorba despre cinci pistoale modificate pentru tragere cu muniție letală și peste 250 de cartușe. Asta, în primă fază. Armele au fost introduse în țară din Bulgaria și au fost aduse de David Ștefan la Caransebeș. Două i-au fost vândute imediat unui medic din oraș, la acesta fiind găsite cu ocazia perchezițiilor făcute de DIICOT. Celelalte trei pistoale și sute de cartușe au fost pregătite pentru a ajunge pe piața neagră din capitala Suediei, Stockholm.

Ștefan le-a trimis prin curierat în Suedia. Le-a strecurat printre murături, pentru a nu fi depistate la un eventual control. Anchetatorii știau deja toate detaliile afacerii și au oprit microbuzul firmei de curierat la ieșirea din țară. Au depistat armele letale într-o plasă de rafie. La fundul unui borcan cu murături, într-o pungă de plastic, au găsit cele trei arme de foc și sute de cartușe. Ofițerii BCCO au schimbat coletul cu un troler ce conținea macaroane „Băneasa” și „Monte Banato”, cârnați și șuncă „Mona Lisa”. Au schimbat și numele destinatarului: Cătălin Moroșanu, din Goteborg! Totodată i-au alertat și pe omologii lor din Suedia. Coletul a fost ridicat de cel care aștepta armele, astfel că surpriza a fost de proporții. Băieții n-au renunțat. Alte 300 de cartușe, aduse tot din Bulgaria, au fost expediate prin aceeași metodă. De data asta, ascunse într-o găleată cu marmeladă! Și de data aceasta afacerea a fost stricată de DIICOT Caraș-Severin. Pentru a nu mai fi păgubiți, cei implicați în traficul cu arme au căutat o persoană care să transporte armele în Suedia. Fără să cunoască acest aspect. În schimbul unui loc de muncă!

gif card de energie dacus 1000x100

Pe lângă constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri, procurorii DIICOT au reținut astfel și săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor. Deloc întâmplător, săptămâna aceasta, Tribunalul Caraș-Severin va pune în discuție, la solicitarea DIICOT, prelungirea măsurii arestului preventiv luat față de șase dintre inculpați: Dumitru Vintilă, David Ștefan, Alin Grozavu, Curte Zamfir, Petru Lorinț și Lucian Radu.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/