OFICIAL. Surpriză de proporții la Băile Herculane! Tânărul liberal Cristian Miclău, noul primar al “Perlei Banatului”!

banner publicitar

În orașul-stațiune de pe Valea Cernei s-a impus în alegerile pentru primărie liberalul Cristian Miclău, din Organizația de Tineret a liberalilor.

Deși a intrat în cursa pentru primărie din postura de rezervă, liberalii fiind obligați de împrejurări să schimbe candidatul pe ultima sută de metri, Cristian Miclău a dat marea lovitură. A obținut voturile a 769 de alegători dintr-un total de 2.623 de voturi valabil exprimate, ceea ce înseamnă un procent de 29,31 la sută. Pe locul doi în preferințele cetățenilor cu drept de vot din Herculane s-a clasat Radoslav Ivanovici, de la PSD, care a fost votat de 460 de persoane, adică 17,53 la sută. La foarte mică diferență, pe locul trei s-a poziționat candidatul M10, George Orza, care a reușit să obțină 450 de voturi, adică 17,15 la sută. Petru Rain, de la PMP, a obținut 245 de voturi, adică 9,34 procente, iar Marius Nicoară, de la UNPR, a obținut doar 154 de voturi, adică 5,87 la sută. Petrică Toma, candidatul ALDE, a primit doar 102 voturi, adică 3,88 la sută, în timp ce Aurică Bordea, de la PSRo, a strâns numai 80 de voturi, adică 3,04 la sută. Profesorul Ilie Cristescu a candidat de această dată de la PRM, dar a convins doar 29 de alegători că e omul potrivit să conducă Primăria Băile Herculane. Adică 1,1 dintre alegători!

Pentru Primăria Herculane au candidat și patru independenți. Petrică Golopența a fost votat de 117 alegători, Ion Oprescu, de 116, Constantin Bușe, de 53, și Petru Albu, de 48.

Consiliul Local este foarte fragmentat. PNL va avea doar patru consilieri, iar PSD și M10, câte trei. UNPR are doi consilieri, la fel și PMP. Lista e închisă de un consilier al celor de la ALDE.