OFICIAL. Primarul Borcean și alți șase inculpați, pentru pavelele de pe Libertății mutate ilegal în curtea Sinagogii!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva edilului-șef, Felix Borcean, dar și a altor șase funcționari din Primăria Caransebeș, imputându-li-se un prejudiciu de 20.000 de lei!

Ministerul Public a confirmat astăzi, printr-un comunicat de presă, inculparea primarului Caransebeșului pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Lui Felix Borcean i se impută că, în cursul lunii aprilie 2018, „a acceptat  solicitarea reprezentanților Comunității evreiești din Caransebeș de a sprijini financiar această obște prin efectuarea unor lucrări de renovare în curtea interioară a Sinagogii din Caransebeș, imobil aparținând acestui cult, unde urma să aibă loc  un eveniment important al acestei comunități, însă a hotărât ca sprijinul să îl acorde în mod ilegal prin implicarea instituției pe care o conduce, pentru ca decontarea lucrărilor să se realizeze din fondurile Primăriei, deși lucrarea viza un spațiu care nu aparținea acestei instituții publice”. În acest scop, arată procurorul de caz, l-a determinat pe subordonatul său Ion Gheorghe Ștefan, directorul  Serviciului Public de Întreținere și Reabilitare Caransebeș din cadrul Primăriei, să inițieze demersuri ilegale pentru contractarea în numele instituției pe care o conduce a lucrărilor cu un operator privat. Contravaloarea urma să fie suportată din bugetul public, prin încheierea unor documente fictive.

Lui Ștefan, procurorul de caz i-a reținut infracțiunile de  abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată. Acesta ar fi încheiat în mod fals un contract de lucrări între SPIR și o societate privată, în vederea obținerii fondurilor necesare din bugetul local pentru plata lucrării de pavare a curții Sinagogii. Pentru a masca ilegalitatea, Ștefan i-ar fi solicitat unui subaltern să întocmească documentația necesară în vederea efectuării de reparații borduri și pavaje pietonale pe Strada Libertății. Totodată a fi determinat membrii comisiei de recepție să semneze procesul-verbal de recepție la terminarea lucrării.

Alături de cei trei, alți patru funcționari publici din cadrul SPIR răspund penal pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Primăria Caransebeș s-a constituit parte civilă cu suma de 20.765,50 lei.