Oficial ne este bine! „Avem două milioane de euro în cont” la Primăria Reșița!

Afirmația aparține unui important lider al Reșiței, care spune că, pentru municipiu, problemele financiare nu mai sunt pe primul plan, ci acum importante sunt dezvoltarea și modernizarea.

Anunțul a fost făcut în cadrul întâlnirii cu oamenii de afaceri germani ce a avut loc vineri la sediul Primăriei Reșița chiar de către edilul șef al orașului, primarul Ioan Popa.

„Nu mi s-a mai întâmplat așa ceva de vreo 15 ani, adică de pe vremea primarului Mircea Popa”, susţine primarul Ioan Popa că i-ar fi spus Maria Uzun, directorul economic al Primăriei Reșița.

Deci, oficial ne merge bine! De altfel, lucrurile acestea pot fi observate și din faptul că Primăria Reșița este mult mai deschisă spre investiții, a reînființat echipa de handbal, a asfaltat pe banii proprii strada Moise Groza, a plătit efectuarea unui recensământ în oraș și are planificate și alte investiții.

„Cu toate acestea, eu vin din privat, sunt foarte atent cu banii. Când am preluat-o eu, Primăria Reșița avea cam tot atât de multe datorii cât cifra de afaceri, deci era practic în faliment. Acum avem două milioane de euro în cont, cu care vom fi foarte atenți și chibzuiți”, a spus primarul Popa oamenilor de afaceri germani, pe care i-a asigurat că, dacă vor decide să investească la Reșița, vor avea tot sprijinul Primăriei, vor primi cu rapiditate actele și vor fi susținuți în eforturile de recrutare și formare a forței de muncă.

Popa mai zice că municipalitatea dorește să schimbe fața platformei din Mociur, acolo unde industria a luat o pauză și spune că acolo Primăria pregătește investiții care să sporească confortul public, în special cel cultural. Și anunță și un prim obiectiv: amenajarea unui Muzeu al Istoriei Industriale, pentru care orașul are suficient de multe exponate și istorii de expus publicului larg. De altfel, potrivit specialiștilor de la Institutul Național al Patrimoniului, în județul Caraș-Severin se află un sfert din patrimoniul industrial al României.