OFICIAL. IT-iştii beneficiază de scutire de impozit pe salarii, de la 1 iulie. Află în ce condiţii!

explo 1000x200

Angajații companiilor IT beneficiază de scutirea pe impozitul pe veniturile din salarii și cele asimilate salariilor, începând cu 1 iulie, conform unui ordin publicat joi, 22 iunie, în Monitorul Oficial, informează Mediafax.

Pentru a beneficia de această facilitate fiscale, aceștia trebuie să dețină o diplomă după finalizarea studiilor universitare de lungă durată sau o diplomă acordată după finalizarea ciclului I de studii universitare de licență, eliberată de o instituție de învățământ superior acreditată, să ocupe un post dintr-un compartiment specializat de informatică, iar activitatea fiecărui programator scutit de impozitul pe venit să fi generat venituri de cel puţin 10.000 de euro pe an.

De aceste prevederi beneficiază și angajații societățiilor de IT nou înființate, companii care nu vor trebui să facă dovada că au realizat venituri de 10.000 de euro/programator, precizează actul normativ, citat de Mediafax.

Conform Ordinului privind încadrarea în activitatea de creare de programe pentru calculator, angajatorul va trebui să întocmească separat statul de plată pentru angajații care beneficiază de scutirea de impozit pe venit.

Sursă foto: adevarul.ro.