Țunea: “Combateți evaziunea fiscală!”

Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea, a atras atenția la cel mai recent Colegiu Prefectural că evaziunea fiscală atinge cote uriașe în Caraș-Severin, dar și în țară, astfel că le-a explicat bugetarilor din subordine că trebuie să își ia în serios atribuțiile și să ia măsuri pe această linie.

Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea, crede că dacă toate instituțiile și-ar lua în serios atribuțiile pe care le au de îndeplinit, atunci evaziunea fiscală din Caraș-Severin ar putea fi diminuată. Acest lucru însă, ar fi posibil, numai printr-un efort conjugat al tuturor factorilor cu responsabilitate de control. “Prioritatea zero este evaziunea fiscală, care a luat amploare. Toți trebuie să ne facem datoria! În urma discuțiilor purtate la nivel central, a reieșit faptul că cea mai mare contribuție la creșterea fenomenului o are comercializarea unor cantități uriașe de alcool. Trebuie să facem o comisie și să trecem la verificări pe această linie”, a spus Octavian Țunea, reprezentantul Guvernului în teritoriu. “Eu am mai atras atenția pe această linie și la Colegiile trecute, dar nimeni nu mă ascultă”, a spus revoltat mai marele județului.

Cum ar putea crește salariile
Ca să îi motiveze pe bugetarii cu atribuții de control, prefectul le-a explicat faptul că au mult de lucru în perioada următoare, ca să le crească salariile. “Dacă vreți să ne recăpătăm drepturile, începând cu luna aprilie, marșați pe evziunea fiscală, unde Guvernul pierde sume enorme de bani. Facem descinderi, doar să sune bine, mai trec două luni și, din nou, este gata anul și nu am făcut nimic”, a adăugat Octavian Țunea, la cel mai recent Colegiu Prefectural. Acesta a comentat și modul în care a fost reorganizată Poliția de Frontieră și este de părere că de acum înainte vor fi probleme și mai mari la frontiera verde.