Negocieri pentru posturile de directori

Prefectul de Caraș-Severin, Octavian Țunea, a precizat la cea mai recentă conferință de presă a sa că s-a simțit ofensat de declarațiile pe care le-au făcut cei delegați să reorganizeze filiala județeană a PDL, Nicușor Vasilescu și Iancu Simion Simi.

Octavian Țunea este mirat de declarațiile făcute de conducerea interimară a PDL Caraș-Severin. Asta pentru că, potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, democrat-liberalii se laudă în dreapta și-n stânga de faptul că l-ar schimba din funcție pe mai marele județului. „Mă simt amenințat. Să ieși în adunări publice și să strigi că schimbi prefectul … păi ce e prefectul, Portar?!”, a spus Octavian Țunea. În introducerea conferinței sale de presă, acesta a precizat că a urmat toate cursurile de înalt funcționar public și a luat toate examenele pe care legea l-a obligat să le susțină. De asemenea, a adăugat că întotdeauna și-a respectat programul de lucru și că nu-și va prezenta demisia doar în momentul în care i se reproșează că a încălcat legea, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Mai mult decât atât, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a arătat revoltat de faptul că membrii PDL, Nicușor Vasilescu și Iancu Simion Simi, încearcă să facă o serie de alte schimbări în județ. „Am aflat că au negociat direct cu Boc schimbarea tuturor șefilor de instituții din Caraș-Severin”, subliniază Octavian Țunea.

Iancu Simion Simi recunoaşte că se gândeşte la înlocuirea unor şefi de instituţii. „S-a terminat cu şmecheriile, cu cei care nu respectă legea şi bunul simţ. Am avut întâlniri la partidul nou, de un an de zile, cu elevii de la deconcentrate, i-am învăţat cum să se poarte, să aibe un comportament normal faţă de oamenii care vin la ei, dar o parte nu au înţeles. Vreo trei sunt pe lista mea, pe care să fiţi convinşi că-i voi arde pentru că nu sunt cum trebuie”, a spus primarul de la Oţelu Roşu. Nicuşor Vasilescu i-a răspuns şi el prefectului Ţunea. „Directorii serviciilor deconcentrare ar trebui să facă administraţie, nu să ameninţe primarii sau consilierii PDL. Cred că ar trebui să înţeleagă măcar de acum încolo că în Caraş-Severin avem nevoie de administraţie, nu de şantaj, nu de ameninţări”, a declarat primarul din Herculane.