OcroTim, programul de revigorare a economiei timișene lansat de Călin Dobra. Ce presupune planul și ce obiective are

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, a lansat un program de revigorare a economiei din județul Timiș după ce activitățile economice vor fi reluate. Președintele CJT a creat un grup de inițiativă economică locală pentru a implementa soluții de ieșire din criză, alcătuit din experți din diverse domenii din județ. Programul cuprinde opt ramuri de activitate și vizează mediul privat, salariații, instituțiile sociale și micii antreprenori. 

„Până acum a fost timpul sistemului de sănătate să ducă greul acestei crize. Pe măsură ce lucrurile se stabilizează medical, apare nevoia ca sistemul economic să repornească motoarele. Trebuie să începem foarte curând eforturile pentru revigorarea economiei, iar cum libertatea de mișcare a cetățenilor va fi posibilă, prin urmare redeschiderea unor mici afaceri va fi și ea posibilă. Nu putem accepta ca județul nostru să intre într-o criză economică prelungită, marcată de șomaj, scăderi ale producției și de închideri de firme. 10% dintre salariații privați din Timiș, din totalul de 270.000, sunt în șomaj tehnic. Datele sunt îngrijorătoare. Relansarea trebuie să înceapă imediat după 15 mai prin mobilizarea autorităților și a oamenilor”, a precizat Călin Dobra.

Pogramul OcroTim cuprinde opt ramuri principale căruia se adresează: agricultura, mediul de afaceri, sănătatea, infrastructura, cultura, mediul, turismul și asistența socială, cu precizarea că are deschidere și spre alte ramuri. Călin Dobra a precizat că în această săptămână va stabili măsurile concrete care se vor lua în acest program și este de părere că autoritățile trebuie să traseze directivele de revenire după această perioadă de stagnare, să aloce fonduri și să intervină acolo unde este nevoie. Președintele CJT face și un apel deschis timișenilor, managerilor de întreprinderi, directorilor de instituții sociale, primarilor, ONG-urilor și partidelor politice pentru a munci împreună.

„Prin program OcroTim ne dorim ca Timișul să revină economic și social la nivelul anterior lunii martie. Suntem deschiși includerii în acest pogram și a altor domenii pentru că peste tot se simte nevoia de sprijin. Necesitatea programului rezultă din faptul că relansarea economiei nu stă doar pe umerii mediului de afaceri. Acum e momentul ca statul și mediul privat să-și dea mâna pentru interesul comun. Un alt argument pentru program este că vom depăși mai repede criza dacă relansarea economiei va fi un proces ghidat”, a mai precizat Călin Dobra.