Obligat să accepte şefia CJAS! Nicolae Drăgan: „Stilul meu este de sindicalist”

untitled design set 970x90 px

Noul președinte-director general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Caraș-Severin, Nicolae Drăgan, spune că a fost obligat să accepte delegarea, fiind funcționar public.

Cu toate acestea, el spune că rămâne consecvent mișcării sindicale și că „acesta este stilul meu, de sindicalist, eu așa voi lucra”. De altfel, Drăgan este doar suspendat de la BNS, unde era lider de sindicat, având în vedere că noua funcție nu este pe termen nelimitat, ci doar ca delegare din partea președintelui CNAS.

Consacrat ca lider sindical, care apăra drepturile angajaților în fața conducerii diverselor societăți comerciale sau instituții publice, Drăgan trece acum de partea cealaltă a baricadei, cea observată și criticată de liderii de sindicat. Cu toate acestea, Nicolae Drăgan spune că nu se teme, că sistemul se poate reforma și că are chiar un plan de lucru, plan pe care îl va prezenta peste două săptămâni și președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

publicitate ziar expresb 1000x100

Noul președinte-director general spune că va discuta periodic cu managerii de spitale, cu directorii medicali și chiar cu șefii de secții. „Nu doar furnizorii de servicii medicale trebuie să vină către Casă, poate și Casa să meargă spre ei, proactiv”, crede Drăgan. De asemenea, își propune să eficientizeze activitatea spitalelor prin creșterea spitalizării de zi, unde CJAS are foarte mulți bani bugetați care, de cele mai multe ori, nu sunt atrași de spitale, pentru că se preferă metodele tradiționale, care presupun internarea.

Drăgan mai plănuiește și refacerea colaborării cu DSP, căci multe dintre finanțările pe programele naționale de sănătate vin direct de la minister, iar reprezentantul ministerului în județ este chiar Direcția de Sănătate Publică. Așa că, dacă apar probleme, vrea să facă front comun cu directorul DSP și să meargă împreună la minister pentru rezolvarea diverselor situații ce apar în activitatea medicală.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/