O veste bună la începutul școlii pentru Teregova! S-a câștigat finanțarea pentru reabilitarea liceului

Un nou contract de finanțare pentru refacerea unei unități de învățământ a fost semnat în Regiunea Vest, la Teregova, județul Caraș-Severin.

Este vorba despre proiectul „Reabilitare, modernizare și dotare Liceu Tehnologic Sfântul Dimitrie, Clădire Învățământ Gimnazial (Școala Nouă), Teregova”, care are ca beneficiar Primăria Comunei Teregova.
Lucrările vor consta în intervenții ample la clădirea școlii, pe o suprafață de 611 mp, izolarea termică a planșeului superior, înlocuirea învelitorii din țiglă, a tâmplăriei din PVC, după caz, și a elementelor degradate ale şarpantei din lemn, precum și consolidarea acesteia, acolo unde se impune, refacerea zugrăvelilor interioare (pereți şi tavane) și a pardoselilor din parchet şi mozaic, amenajarea grupurilor sanitare, realizarea unei rampe de acces și amplasarea unui elevator pentru persoanele cu dizabilități, montarea de becuri economice, dotări PSI, mobilier şi echipamente specifice procesului educațional.

Valoarea totală a investiției este de 4.222.399 lei, din care 3.710.490 lei cu finanțare nerambursabilă, prin programul Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”.

Perioada de implementare a proiectului este de 22 de luni.