O singură surpriză pe Valea Bistrei. Pentru restul faptele vorbesc

Pe Valea Bistrei nu au fost mari surprize, alegerile locale fiind câștigate de primarii în funcție. La Oțelu Roșu, edilul Luca Mălăiescu a obținut un nou mandat cu majoritate covârșitoare.

La Glimboca după o campanie în care s-a refăcut în urma infectării cu COVID Petru Crîsnic a câștigat un nou mandat din partea PNL:

Încrederea pe care mi-ati arătat-o, pentru mine a fost copleșitoare. Pentru asta vă mulțumesc, și ca întotdeauna, împărtășim împreună mai departe atât bucurii cât și necazuri. Sunt aici pentru voi oricand”, a spus Petru Crîsnic.

La Zăvoi același Doru Cîrdei pentru următorii 4 ani, după ce oamenii i-au acordat votul de încredere ca urmare a proiectelor de dezvoltare desfășurate în mandatul liberalului.

La Marga a obținut un nou mandat independentul Nicolae Beg cu o majoritate notabilă, de 72 de procente.

Vă mulțumesc că ați ales să îmi acordați al treilea mandat! Acest lucru mă onorează și reprezintă validarea eforturilor depuse împreună cu echipa mea în toți acești ani pentru dezvoltarea comunei. Cu aceeași responsabilitate și entuziasm și cu voia lui Dumnezeu, vom continua împreună să implementăm strategia de dezvoltare a comunei noastre. Ne bazăm în continuare pe implicarea și suportul dumneavoastră”, a menționat Nicolae Beg.

La Oțelu Roșu Luca Mălăiescu a câștigat fără emoții cu 68,27%, urmat de Magda Lungu cu 22,75%, și Iancu Simion 8,98%. Dacă la alegerile din 2016 lupta a fost mai strânsă Mălăiescu câștigând în fața Magdei Lungu cu aproximativ 6 procente, acum edilul s-a detașat cu o diferență de 45,52 procente.

Surpriza a venit la Băuțari unde liberalul Romeo Răduța a câștigat în fața lui Romulus Barbesc. Răduță și-a anunțat alegătorii din cadrul Composesoratului Bucova legea îmi permite să fie și președinte al Composesoratului și primar.

Nu voi renunța la funcția de președinte al Composesoratului Bucova unde împreună am făcut lucruri bune. Vă promit că așa cum am facut performanță la Composesorat, voi face și la Primărie”, a spus Romeo Răduță. 

La Obreja a câștigat un nou mandat social democratul Ion Peia, din partea alianței Pro, cel care a avut ca slogan de campanie: „realizările se văd!”.