O singură firmă interesată să realizeze prima fază a celui mai important proiect pentru TM2023

curte fin

Primăria Timișoara anunță că a fost depusă o singură ofertă pentru realizarea primei faze a Centrului pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, principala moștenire culturală a proiectului TM2023. Astfel, firma Rogera este interesată să amenajeze curtea centrului, investiția fiind estimată la 500.000 euro.

Primăria Timișoara a lansat o licitație publică cu scopul realizării primelor lucrări la Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity. Este vorba de reabilitarea curții Muzeului „Corneliu Mikloși”, aflat pe B-dul Take Ionescu, unde va amenajat centrul MultipleXity, principala moștenire culturală a proiectului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

Reprezentanții instituției anunță că a fost depusă o singură ofertă la această licitație publică, de către firma Rogera Prest Com SRL, care se ocupă de amenajarea de spații verzi.

Faza I a proiectului prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului “Corneliu Mikloși” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul și iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spațiu dedicat nucleului creativ din Timișoara”, a informat Primăria Timișoara.

Concret, firma care va câștiga licitația va trebui să paveze o suprafață de 2.408 metri pătrați cu piatră naturală, să modernizeze 1.012 metri pătrați de suprafață vegetală și să planteze graminee și plante perene pe o suprafață de 857 metri pătrați. De asemenea, 19 arbori vor fi plantați în acest spațiu, iar cei trei pini maturi din curte vor fi păstrați.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Valoarea estimată a contractului este de aproape 500.000 de euro, cu TVA inclus.

Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală, iar MultipleXity este una dintre cele mai importante moșteniri ale proiectului de capitală culturală.

Primăria Municipiului Timișoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023. Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier – Studio, Dacia și Victoria -, precum și renovarea fostului Spital de Dermatologie și transformarea acestuia într-un Centru Multicultural. Lucrările la ultimele trei obiective – Cinematografele Dacia și Victoria-, precum și cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanțate de Ministerul Culturii, care a alocat pentru acestea 22,5 milioane de lei. De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spațiu expozițional și va fi redat comunității timișorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene”, a transmis Primăria Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/