O scrisoare pierdută! La fel ca-n Epoca de Aur, Francisc Boldea a fost somat să candideze pentru un nou mandat

Adulatorii primarului Boldea, vreo 300 și ceva, au încropit o așa-zisă scrisoare deschisă pe adresa primarului Francisc Boldea, prin care îi cer acestuia să nu îi lase de izbeliște și să candideze pentru un nou mandat la Primăria Lugoj. Pentru a duce, conform acestora, la bun sfârșit proiectele începute de către actualul primar.

Lăsând la o parte că respectiva misivă este semnată de doar patru persoane, trei dintre acestea urmând a fi și pe listele PSD la Consiliul Local, respectiv Robert Papp, Larisa Novac și Alexandru Mușceag, modul în care scrisoare a fost redactată amintește de vremurile în care i se aduceau ode conducătorului iubit. Ceea ce este extrem de curios pentru că niciunul dintre respectivii semnatari nu pare a fi prins ceva din vremea când aveau loc congresele PCR. Și totuși: „Noi, comitetul de inițiativă, reprezentanți ai 361 persoane semnatare, Comitet ce s-a constituit ca urmare a crizei politice și economice cu care se confruntă astăzi municipiul Lugoj prin prezenta scrisoare deschisă, vă cere ferm să candidați pentru încă un mandat la primăria municipiului Lugoj, pentru a duce împreună la bun sfârșit proiectele de dezvoltare ale municipiului…”. Care proiecte, am fi și noi curioși să le vedem; pe de altă parte e de apreciat că tinerii simt că au ce face în Lugoj, că orașul le oferă activități specifice vârstei și mai ales că vor să rămână aici.

Să continuăm cu vorbele frumoase: „De remarcat este contribuția dvs. la siguranța noastră, a viitorului nostru și al copiilor noștri, prin unități de învățământ, transport public gratuit, parcuri, ștrandul municipal, cinematograf, prin securizarea municipiului cu sisteme de supraveghere video, prin fluidizarea traficului, prin readucerea patrimoniului municipiului Lugoj înstrăinat în mod ilegal și multe alte realizări pe care nu le mai reluăm, dar pe care noi lugojenii le vedem, și nu în ultimul rând ați arătat că sunteți un primar lugojean pentru lugojeni. Ați arătat că sunteți alături de lugojeni în perioade de grea încercare, calamități naturale și situații de urgență. Acestea au stat la baza deciziei noastre de a vă cere să candidați pentru încă un mandat la Primăria municipiului Lugoj și să nu abandonați munca dumneavoastră de până acum”. Foarte bine a gestionat crizele și calamitățile naturale, mai ales când am stat aproape trei zile fără energie electrică, apă și căldură, când plouă și străzile sunt inundate sau când spitalul a avut nevoie de bani și nu i-a dat decât forțat de opinia publică.

Răspunsul primarului este pe aceeași linie, de la tribuna plenarei PML: „Am discutat de la om la om cu foarte mulți lugojeni care mi-au oferit sprijin și m-au îndemnat să merg mai departe cu proiectele care să îmbunătățească viața lugojenilor. Scrisoarea dumneavoastră vine în aceeași direcție și încă o dată vă mulțumesc pentru sprijin. Pentru că sunt unii care mă jignesc și pentru vârsta pe care o am, vă mărturisesc că dacă nu aș avea suficientă energie să mă pot implica total în gestionarea problemelor complexe în fruntea orașului, nu m-aș încumeta să pornesc încă o dată la drum. O voi face și voi lăsa lugojenii să decidă dacă promisiunile deșarte ale cuiva care în afară de vorbe nu are nimic în CV înseamnă mai mult decât faptele, lucrurile construite care vor trece testul timpului.”, răspunde Boldea.

Nu ne rămâne decât să sperăm că rezultatul va fi același ca și reacțiile la postarea primarului, care din aproape 50 de comentarii adună puțin peste zece pozitive.