O școală și un spital din Timișoara, reabilitate termic cu bani europeni. S-a semnat contractul

colegiul ana aslan1

Investiții importante cu bani europeni, la Timișoara. Primăria anunță că a obținut o finanțare de aproape 30 milioane lei cu scopul reabilitării termice a clădirilor în care funcționează Colegiul „Ana Aslan” și Clinicile Noi de la Spitalul Municipal Timișoara.

Primăria Timișoara informează că a obținut o finanțare de 29,6 milioane lei pentru două proiecte de eficientizare energetică. Mai precis, vor fi reabilitate termic clădirile în care-și desfășoară activitatea Colegiul „Ana Aslan” și Clinicile Noi de la Spitalul Municipal Timișoara. Contractele pentru fonduri europene au fost semnate, finanțarea fiind asigurată prin PNRR, componenta „Valul Renovării”.

Aceste finanțări pentru eficientizare energetică de școli și spitale se adaugă celor pentru care deja am semnat contractele luna trecută: campusurile Colegiului Coandă și Liceului Alimentar. Toate sunt clădiri care nu au beneficiat de investiții consistente de decenii și sunt folosite de mii de persoane – fie că sunt elevi, cadre didactice sau personal medical și pacienți. Acum că avem asigurată finanțarea, finalizăm proiectarea și trecem la organizarea licitațiilor pentru execuție ca să schimbăm condițiile și confortul termic în aceste clădiri. Felicit echipele din primărie și din instituțiile subordonate că în ultimii doi am reușit să câștigăm proiecte de peste jumătate de miliard de lei fonduri europene cu care îmbunătățim condițiile de viață ale timișorenilor”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Reabilitarea Colegiului „Ana Aslan” include izolarea termică a pereților exteriori, a planșeului superior și a celui inferior, precum și înlocuirea tâmplăriei. De asemenea, se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru consumul de energie pentru iluminat, iar o cincime din necesarul clădirii va fi furnizat din surse regenerabile. Valoarea contractată este de 6,4 milioane lei, cu TVA inclus.

Eficientizarea energetică de la Clinicile Noi vizează reabilitarea termică a clădirilor Spitalului Municipal Timișoara de pe str. Gheorghe Dima, nr. 5. Sunt vizate mai multe intervenții precum anveloparea exterioară, reabilitarea rețelei de apă caldă de consum, modernizarea sistemului de climatizare și ventilare mecanică și realizarea unui sistem de management energetic integrat al clădirii. Se va monta un sistem de panouri fotovoltaice pentru încălzirea apei de consum și pentru iluminatul clădirii, 5% din necesarul clădirii va fi furnizat prin surse regenerabile. Valoarea contractată este de 23 milioane lei, cu TVA inclus.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

În total, Primăria Timișoara are contracte de finanțare semnate pentru 19 obiective de investiții în valoare de aproape 570 de milioane de lei prin fonduri europene în ultimii doi ani.

colegiul ana aslan 3

colegiul ana aslan 2

colegiul ana aslan

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/