O unitate de învățământ de cartier din Timișoara va fi reabilitată cu bani europeni. Este vorba de Școala Gimnazială Nr. 15, din Fratelia, pentru care primăria a atras o finanțare de peste 500.000 euro.
Primăria Timișoara este foarte aproape să înceapă reabilitarea Școlii Gimnaziale Nr. 15, din cartierul Fratelia. Instituția a reușit să atragă o finanțare europeană importantă pentru acest proiect. Așadar, primăria pregătește documentația pentru lansarea licitației pentru execuția lucrărilor. De asemenea, a fost aprobată o valoare mai mare pentru realizarea investiției, de 4,7 milioane de lei (inclusiv TVA). Asta în condițiile în care a crescut prețul materialelor de construcții și salariile din sectorul din construcții, plus că este nevoie de lucrări suplimentare.
„Ne apropiem de momentul începerii reabilitării unei noi școli de cartier cu fonduri europene. Elevii din Fratelia, dar și din periurban, se vor bucura de condiții moderne, de secol 21 pentru a învăța. Facem tot ceea ce ține de noi pentru a recupera decalajul de zeci de ani de investiții în infrastructura școlară din Timișoara. Avem proiect tehnic, avem autorizație de construire și avem contract de finanțare. Este unul din ultimele proiecte pe care am reușit să îl strecurăm pentru a obține fonduri înainte de încheierea POR 2014-2020 și astfel să obținem fonduri europene suplimentare, vitale pentru modernizarea orașului”, a afirmat primarul Dominic Fritz.
Așadar, după prima rectificare bugetară, urmează lansarea licitației pentru desemnarea constructorului și demararea lucrărilor de execuție.
„Procesul de reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 15 include etajarea imobilului existent, astfel încât se vor crea patru noi săli de clasă, o sală multifuncțională și grupurile sanitare aferente. Școala are două corpuri de clădire, dar doar corpul A este folosit în prezent pentru activități școlare. Corpul B se află într-o stare avansată de degradare, are funcțiune de anexă și adăpostește spații de depozitare și ateliere. Acestea nu au mai fost utilizate de peste 15 ani. Primăria urmărește reabilitarea energetică a Corpului A, prin izolare termică și montarea de panouri fotovoltaice pe acoperiș, precum și amenajarea și extinderea Corpului B cu un etaj. Acestea includ consolidarea structurii de rezistență pentru a permite adăugarea de etaje și instalarea unui nou acoperiș, recompartimentarea interioară, înlocuirea tâmplăriei și modernizarea și îmbunătățirea instalațiilor termice, sanitare și electrice”, a informat Primăria Timișoara.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 4,7 milioane de lei, cu TVA inclus. Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, prin care este asigurată suma de 2,6 milioane de lei, iar restul cheltuielilor sunt asigurate din bugetul local.