O parte dintre elevii Colegiului Pedagogic din Timișoara, șanse să fie mutați în fostul Liceu de Poștă

timisoara capitala 2023

Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara este una dintre cele mai aglomerate unități de învățământ. În speranța că problema privind lipsa spațiului va fi rezolvată, mai mulți părinți au făcut o solicitare către primărie cu scopul mutării a cel puțin 20 de clase în clădirea fostului Liceu de Poștă, aflat tot în centru.

Colegiul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, la fel ca toate unitățile de învățământ de prestigiu din oraș, se confruntă cu o lipsă de spațiu, ca urmare a numărului mare de elevi înscriși.

În speranța că problema supraaglomerării va fi rezolvată, Comitetul de Părinți al școlii a transmis Primăriei Timișoara o solicitare cu privire la alocarea a cel puțin 20 de săli de clasă din clădirea fostului Liceu de Poștă. Această unitate de învățământ și-a desfășurat activitatea în Palatul Poștelor (Poșta Mare) și a fost comasată, în urmă cu zece ani, cu Liceul CFR și fosta Școală Generală nr. 11.

Cuib de vise 1000x100

Ar trebui inițiate discuții cu reprezentanții consiliului local și Poștă. Din câte cunoaștem, acestea nu sunt chiar la început, existând însă o stare incertă până la acest moment privind poziția celor de la Primăria Timișoara! Personal, am participat la o întâlnire cu colega director de la Pedagogic și domnul director de la Poștă. Există disponibilitate totală din partea Poștei. Rămâne de văzut care este calea pe care o agreează, legal, Primăria Timișoara”, a afirmat Aura Danielescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș.