O parte din consilierii locali din Timișoara au fugit din nou de PUZ-ul controversat pentru care au fost acuzați de Fritz de lașitate

consiliul local timisoara

PUZ-ul controversat din cauza căruia primarul Dominic Fritz i-a acuzat pe mai mulți consilieri locali de lașitate, după ce au ieșit din sală nedorind să-l voteze, a fost totuși respins în Consiliul Local Timișoara, în ședința extraordinară de joi seara. Nouă aleși nu au fost prezenți, dar de data aceasta s-a reușit adunarea voturilor necesare.

Planul Urbanistic Zonal prin care compania Oglinda dorește să realizeze un bloc în Piața Bisericii din Timișoara a fost supus din nou votului consiliului local. Asta după ce în ședința de marți seara, o parte dintre consilieri au ieșit din sală nedorind să-l voteze, astfel că Dominic Fritz i-a acuzat de lașitate.

În condițiile în care Primăria Timișoara este obligată de instanță să-și motiveze decizia cu privire la aprobarea sau respingerea acestui PUZ până la data de 20 iunie, joi seara a mai fost organizată o ședință extraordinară, cu un singur punct pe listă: PUZ-ul companiei Oglinda.

De data aceasta, nu a mai izbucnit niciun scandal, însă consilierii locali au dezbătut acest subiect mai bine de jumătate de oră. Astfel, au ieșit la iveală tot felul de detalii neobișnuite.

PUZ-ul nu întrunește condițiile pentru a fi aprobat de către consiliul local deoarece nu există un aviz de oportunitate valabil din punct de vedere legal”, a explicat Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

Vreau să vă spun că astfel de practici prin care solicităm un certificat de urbanism, obținem un aviz de oportunitate și după un timp, care poate să fie luni, ani, timp în care situația de la momentul emiterii avizului de oportunitate se poate schimba sau nu, este o practică foarte periculoasă. Lăsând la o parte toate chestiunile subiective legate de locația unde este amplasat acest PUZ și modul în care s-a desfășurat toată procedura, este important să ținem cont că există o legislație care trebuie respectată. Iar cei care au considerat că acest PUZ, în primul rând, trebuie să ajungă pe ordinea de zi a consiliului local, au făcut o mare greșeală. În acest moment, cine va vota acest PUZ, va vota un PUZ fără aviz de oportunitate, un PUZ ilegal, de altfel”, a precizat și Paula Romocean, consilier local USR.

Pe de altă parte, Marius Craina, consilier local Pro România, a dorit să știe de ce acest PUZ a fost supus votului în consiliul local, în luna februarie anul trecut, deși nu avea aviz de oportunitate. „Această întrebare am pus-o și eu în februarie, de ce acest PUZ a ajuns pe ordinea de zi. Doamna de la Urbanism a insistat foarte mult că acest PUZ îndeplinește condițiile de legalitate. Când spun ilegal, mă refer la absența unui aviz de oportunitate valabil, iar acesta e expirat”, i-a răspuns Paula Romocean.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

PUZ-ul nu este încă ilegal. Momentan, suntem ok. Dacă-l aprobăm, el are această problemă de legalitate”, a detaliat Răzvan Negrișanu.

În timpul discuțiilor a ieșit la iveală faptul că fostul arhitect-șef al Primăriei Timișoara a fost cel care a decis că vechiul aviz de oportunitate, care era expirat, ar fi valabil, astfel că PUZ-ul a ajuns să fie supus votului în consiliul local.

În final, PUZ-ul a fost din nou respins, fiind însoțit și de motivația respingerii, care urmează să fie depusă în instanță atunci când va fi solicitată. În total, au votat pentru respingerea PUZ-ului 15 consilieri locali, iar trei s-au abținut de la vot.

Nouă dintre aleșii locali au preferat să nu participe la ședința extraordinară de joi, desfășurată online, printre care toți cei trei consilieri PSD, plus patru liberali și doi useriști.

 

 

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/