O nouă șansă pentru câinele bătut cu parul la Moldova Nouă!

Cazul demn de filmele de groază, petrecut săptămâna trecută în orașul de la malul Dunării, în care un câine fără stăpân a fost bătut cu bestialitate de către o doamnă în vârstă, pare să aibă un deznodământ fericit! Patrupedul a fost preluat din custodia Primăriei Moldova Nouă și dus la un adăpost privat din Băile Herculane.

Incidentul monstruos de la Moldova Nouă, în care unui câine al străzii i-au fost aplicate, potrivit martorilor, corecții fizice, inițial, de către un grup de copii, apoi lovitura care-i putea fi fatală a avut-o în prim plan pe o bătrânică, chiar în scara blocului acesteia, pe motiv că doamna ar fi avut impresia că patrupedul care mârâia ar fi vrut s-o muște, rămâne nepedepsit! În ciuda implicării organelor competente (Poliția), care s-au autosesizat în acest caz (în urma apariției incidentului în spațiul public), nimeni dintre martorii participanți la scena groazei nu a vrut să-și asume o mărturie scrisă.

Faptul că animalul a reușit să rămână în viață se datorează iubitorilor de animale, care, scoși din minți de nepăsarea celor din jur, au pus mâna pe telefon anunțând atât ONG-ul Rural Dogs of Romania Relief, Primăria Orașului Moldova Nouă, dar și o echipă a Poliției Locale.

După aproape o săptămână în care patrupedul (aflat în custodia administrației de la malul Dunării) a refuzat atât alimentația, cât și apa, cel mai probabil din cauza traumei suferite, câinelui agresat i s-a luminat destinul, acesta fiind preluat de un adăpost privat din Băile Herculane, unde urmează să fie pregătite documentele necesare pentru adopție și reabilitare.

Cazul patrupedului din Moldova Nouă ar trebui să tragă un semnal de alarmă în rândul tuturor celor care tăinuiesc informații cu privire la agresarea animalelor. Faptul că toate aceste atrocități sunt trecute cu vederea se traduce foarte simplu prin cuvântul: complicitate!