O nouă sală de spectacole pentru Teatrul German din Timișoara, într-o fostă școală

spectacol1
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Teatrul German de Stat Timișoara va beneficia de o nouă sală de spectacole. Instituția va primi clădirea fostului Colegiu Tehnic I. C. Brătianu pentru o perioadă de 49 de ani de la primărie, având în vedere faptul că în acest moment își desfășoară activitatea în spații insuficiente.

Primăria Timișoara anunță că a fost pregătit un proiect de hotărâre cu privire la schimbarea destinației unui imobil de pe str. Cuvin, nr. 2, unde a funcționat Colegiul Tehnic I. C. Brătianu. Astfel, se dorește trecea clădirii în administrarea Teatrului German de Stat Timișoara pentru o perioadă de 49 de ani.

Imobilul face parte din domeniul public al Timişoarei și este compus din patru corpuri de clădire: hală (cu parter înalt), atelier, cabină poartă și hală cu un etaj – curte betonată, împrejmuire, poartă de acces și teren construit și neconstruit în suprafață de 2.283 mp. Printre altele, instituția și-a propus să amenajeze o nouă sală de spectacole.

Teatrul German de Stat, instituție publică de interes local aflată sub autoritatea Consiliului Local al
Municipiului Timişoara, a solicitat schimbarea destinației și transmiterea în administrare a imobilului pentru amenajarea unei viitoare săli de spectacole, spații de creație și adiacente, cu mențiunea că în această calitate ar suporta cheltuielile de amenajare și întreținere. Teatrul German de Stat își desfășoară activitatea în spații insuficiente și necorespunzător utilate, raportat la nevoile activității de calitate în domeniul teatral la acest moment, în condițiile în care este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai performanți producători de spectacole din România, fapt atestat recent de invitarea sa cu nu mai puțin de trei producții în cadrul Festivalului Național de Teatru, ediția 2021”, a informat Primăria Timișoara.

promovare banner maxagro

Clădirea a devenit disponibilă după încetarea activităţii şcolare a Liceului Tehnologic I. C. Brătianu în anul 2008.

Necesitatea ca Teatrul German de Stat să primească în administrare un imobil pentru o a doua sală de spectacole este una esențială nu doar pentru dezvoltarea instituției, ci și pentru infrastructura de spectacole din Timișoara. Ne dorim ca în viitor noua sală să devină un spațiu deschis, un loc al dialogului între oameni și culturi. Pe termen mediu și lung ne imaginăm ca cele două săli să capete profile distincte în arhitectura stagiunilor: sala istorică, din clădirea Operei, cu intrarea prin str. Alba Iulia, să rămână dedicată preponderent spectacolului clasic, urmând ca noua sală din str. Cuvin să găzduiască cu predilecție spectacolele de teatru contemporan”, a afirmat Lucian Vărșăndan, directorul Teatrului German de Stat Timișoara.

Teatrul produce între cinci și șapte premiere pe stagiune, jucând în medie în fața a 10.000 spectatori anual.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/