O nouă provocare europeană. Timișoara Saracens joacă în deplasare la Newport Dragons

Rugbyștii de la Timișoara Saracens mai au de jucat două partide în deplasare în grupele Challenge Cup. Campioana merge săptămâna aceasta în Țara Galilor, pentru partida cu Newport Dragons, iar aproape tot lotul este valid. Cătălin Fercu rămâne în țară din cauza fobiei de avion, iar Marian Drenceanu și-a terminat contractul cu bănățenii.

Pentru acest meci, echipa va zbura cu avionul la Bristol. Jucătorii au revenit la antrenamente din 2 ianuarie și s-au pregătit exclusiv pe un teren sintetic. Sosene Anesi e bucuros că nu are accidentări. „Este primul meci din 2019, suntem entuziasmați. Va fi un meci greu, fizic, mai ales că nu am jucat în ultimele două săptămâni. Cred că jucătorii sunt foarte entuziasmați, am avut o săptămână bună, au atitudine, energie. Sperăm să avem parte de aceeași primire și amtosferă ca la Clermont. Vrem să dăm șanse tuturor să joace, tot lotul e valid”, a declarat antrenorul principal al campioanei. Cătălin Fercu nu zboară cu avionul din cauza fobiei sale și se va pregăti în perioada aceasta cu naționala, într-un cantonament.

Deocamdată, echipa de rugby nu a mai primit niciun salariu restant. Schimbări au fost, față de meciul din toamnă, la galezi, care au alt antrenor. „Am analizat ultimele trei meciuri. Le-au pierdut, dar pe două dintre ele foarte strâns, cu cluburi mari. Au schimbat și antrenorul principal, deci e posibil să apară anumite schimbări la ei față de meciul din octombrie. Au jucătorii mobili în pachetul de înaintare, joacă în viteză. Sunt sigur că ne-au analizat și vor încerca să își mărească viteza de joc. Dar dacă ne vom respecta sistemul, cred că vom face un meci bun”, a mai spus Sosene Anesi.

Partida de la Newport nu va fi televizată. Meciul începe vineri seara, la ora 21.30, ora României.