O nouă probă a bacului de toamnă, numeroși absenți în Timiș

Și cea de-a treia probă a sesiunii de toamnă a examenului de bacalaureat s-a desfășurat fără incidente în județul Timiș. Însă au fost înregistrați o mulțime de absenți și de această dată.

Absolvenții de liceu au susținut, joi, cea de-a treia probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de bacalareaut. Este vorba de proba la alegere a profilului și specializării.

Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, la această probă s-au înscris 723 de candidați, dintre care 135 au considerat că nu sunt suficient de pregătiți, așa că nu s-au mai prezentat la examen. Și această probă s-a desfășurat fără incidente în județul Timiș.

Cei mai mulți dintre candidați au susținut proba la Biologie – 306 și la Geografie – 251.

Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 19 august.

După ce se vor termina probele scrise, elevii care nu au susținut probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în prima sesiune de bac le vor putea susţine în perioada 22 – 29 august.

După susținerea tuturor probelor, urmează afișarea rezultatelor în data de 31 august, între 1 – 2 septembrie sunt rezolvate contestațiile, iar în data de 3 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

upt 1000x100