O nouă acțiune de deratizare pe străzile Timișoarei. Când se intervine împotriva șobolanilor

La Timișoara începe o nouă acțiune de deratizare. Primăria anunță că se va interveni împotriva șobolanilor, și nu numai, în perioada 3 – 19 august.

Primăria Timișoara anunță că, în perioada 3 – 19 august, începe o nouă acțiune de deratizare pe domeniul public. Potrivit reprezentanților instituției, produsele folosite în combaterea rozătoarelor sunt avizate de către Ministerul Sănătății.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să adopte măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să procedeze la salubrizarea și igienizarea spațiilor proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor. Atragem atenția timișorenilor asupra faptului că sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea staţiilor destinate plasării momelilor, amplasate de către operatorul serviciilor de deratizare pe domeniul public”, informează reprezentanții instituției.

Primăria Timișoara atrage atenția asupra faptului că persoanele fizice riscă amenzi între 500 și 1.000 lei, iar cele juridice, între 1.000 și 2.500 lei, în cazul în care nu iau măsuri pentru a eradica șoarecii, șobolanii, țânțarii, muștele și gândacii din spațiile proprii.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, perioada de desfășurare a acțiunii de deratizare va fi extinsă.