O mie de tone de nisip și pământ adunate de pe străzile Timișoarei. Se face curățenie în trei schimburi

salubrizare stradala

Pentru că străzile Timișoarei sunt foarte murdare, primarul Dominic Fritz anunță că muncitorii firmei de salubrizare vor face curățenie în trei schimburi. Astfel, se va lucra și în timpul zilei, nu doar noaptea. Edilul-șef spune că doar în primele luni ale acestui an au fost adunate peste o mie de tone de nisip și pământ de pe străzile orașului.

Pentru că nu este deloc mulțumit de modul în care sunt curățate străzile Timișoarei, Dominic Fritz anunță că a luat mai multe măsuri. Astfel, firma de salubrizare stradală Brantner primește mai mulți bani de la primărie, astfel încât muncitorii să facă curat și ziua, nu doar noaptea.

Unii au remarcat că și în timpul zilei se văd utilaje de spălare a străzilor, de salubrizare a străzilor. Acum am făcut un act adițional cu firma Brantner pentru a lucra în trei schimburi în loc de două și pentru a le da voie să lucreze și în timpul zilei, nu doar în timpul nopții. Tocmai ca să creștem cu același număr de utilaje suprafața curățată. Doar ca să vă faceți o idee, am dublat comenzile de suprafață curățată față de ce era până acum în contract. În cifre, am urmărit un pic cât de mult nisip și pământ am colectat prin firma Brantner de pe străzile Timișoarei, iar de la începutul anului s-au colectat doar din măturat o mie de tone de nisip și pământ. Această cifră arată că doar o anumită parte a străzilor Timișoarei, în jur de 50%, este cuprinsă în contractul de salubrizare și pentru tot restul facem comenzi acum în plus”, a explicat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a atras atenția și asupra rampelor ilegale de gunoi, precizând că firma Retim, care are sarcina de a le curăța, a adunat tot peste o mie de tone de deșeuri doar în acest an. De asemenea, Poliția Locală a aplicat amenzi în valoare de 400.000 lei după ce au fost descoperite rampe ilegale de gunoi sau șantiere pe care nu se păstra curățenia.

Ca o noutate, ceva ce nu s-a făcut până acum, am început să cerem firmelor de construcții într-un mod destul de ferm să salubrizeze zona după finalizarea lucrărilor. Asta oricum este o cerință legală, acum inclusiv cu Poliția Locală, cu amenzi o facem. Iar pentru firmele care lucrează pentru noi ca primărie, acolo avem pârghii importante și nu plătim factura dacă nu fac curat după ei. Și se văd deja primele rezultate. De exemplu, o să vedeți că firma Brantner, în aceste zile, face curățenie pe niște străzi, iar în acest caz este vorba de o lucrare de curățenie în urma lucrărilor la rețeaua la termoficare la proiectul nostru. Firma de construcție plătește Brantner să facă curat după ea. Deci nu toate utilajele care umblă în zilele astea în Timișoara sunt plătite din bugetul local. Este important ca toți constructorii din Timișoara să înțeleagă că este obligația lor să facă curat după șantierul lor.O mie de tone de nisip nu este nisip care cumva a căzut din cer, ci este nisip în principal de pe șantiere și de aceea nu mai putem să acceptăm să se împrăștie în tot orașul”, a declarat Dominic Fritz.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/