O machetă din bronz a Cetății Caransebeșului va putea fi admirată în centrul urbei. Chiar şi de către nevăzători!

Realizată de sculptorul Eugen Petri, o machetă din bronz reprezentând centrul istoric al Caransebeşului va fi introdusă în circuitul național și internațional al obiectivelor de interes pentru asociațiile de nevăzători.

Consilierul social-democrat Mariana Bischoff a ținut să întrebe executivul Primăriei Caransebeș, la recenta ședință de lucru, despre stadiul proiectului avut de municipalitate împreună cu Clubul Rotary, în vederea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Este vorba despre o machetă tridimensională, din bronz, a centrului istoric al municipiului Caransebeş, având plăcuţe de identificare a clădirilor reprezentate şi în scrierea Braille, pentru a veni în sprijinul nevăzătorilor.

Potrivit reprezentantului Rotary, Arin Ispas Organizaţia Rotary Internaţional a cofinanţat, prin diverse proiecte, machetele 3D ale centrelor istorice şi monumentelor diverselor oraşe din lume. Rotary Club Caransebeş, cu ocazia împlinirii a 10 ani de existenţă, în urmă cu doi ani, a inițiat în premieră în România acest tip de proiect.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Așteptăm ca și Primăria Caransebeș, partener în acest proiect, să se achite de partea ei, pentru că noi ne-am achitat de partea noastră, în valoare de 4000 de euro, încă de acum doi ani. Eu sunt convins că în viitor vom putea să facem mult mai multe lucruri, pentru că am observat o implicare a municipalității, dar și a caransebeșenilor în proiectele propuse de Rotary Caransebeș”, ne-a declarat rotarianul Arin Ispas.

„Știu că am achitat o primă tranșă în valoare de 1000 de euro și urmează să achităm și diferența de 5000 de euro până la sărbătorirea centenarului Marii Uniri”, a specificat primarul Felix Borcean.

Macheta Cetății Caransebeșului este realizată din bronz, de sculptorul Eugen Petri, artist din Ploiești, care a coordonat ani de zile Simpozionul Internațional de Sculptură. După ce aceasta va fi amplasată în zona centrală a municipiului, lângă Catedrala Episcopală, macheta va fi introdusă în circuitul național și internațional al obiectivelor de interes pentru asociațiile de nevăzători, prin intermediul Asociației Nevăzătorilor din România, filiala Timișoara. Ideea etichetării cu scrierea Braille provine de la un Club Rotary din Ungaria și a fost preluată de multe cluburi din Ungaria. Astfel de machete care să evidențieze istoria locului, dar și dezvoltarea urbanistică se regăsesc în marile orașe europene, ne-a specificat reprezentantul Clubului Rotary, Arin Ispas.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/