O lună dedicată viitorului arhitectural al Timișoarei în cadrul bienalei Beta 2020

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Se anunță o lună plină de evenimente dedicate spiritului arhitectural al Timișoarei. Bienala Beta 2020 are agenda încărcată de evenimente care își propune să le dezvăluie cetățenilor viziunea unor orașe proiectate ca la carte.

Bienala de arhitectură Beta 2020 are loc în perioada 25 septembrie – 25 octombrie, la Timișoara. Evenimentul cuprinde 30 de evenimente, dedicate atât copiilor, cât și adulților, care să-i ajute să înțeleagă importanța arhitecturală a propriului oraș. Se vor organiza expoziții, tururi arhitecturale, ateliere, seri de film și conferințe care să ajute la formarea unor perspective de viitor în ceea ce înseamnă construcții durabile și generatoare de lucruri bune, dar și formarea unei educații prin care oamenii să nu încurajeze dezvoltarea în forță. Programul integral al evenimentelor poate fi găsit aici.

Startul evenimentelor se dă în 25 septembrie, de la ora 18.30, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi“. Aici va avea loc vernisarea principalului eveniment al bienalei – expoziția Enough is Enough. Expoziția va prezenta proiecte locale și internaționale realizate de arhitecți care încurajează valorificarea spațiilor și responsabilizarea față de construirea excesivă.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

,,Beta 2020 își dorește să devină o platformă de cunoaștere și dialog pentru toată lumea. Ea se adresează atât profesioniștilor din domeniu (arhitecți, urbaniști, peisagiști, restauratori, ingineri constructori, artiști, studenți la arhitectură/construcții/arte), fiind, de asemenea, și un apel pentru cetățeni de a fi atenți și responsabili pentru orașul lor. Cea de-a treia ediție va avea ca temă generală responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o avem față de mediul construit și față de ceea ce nu am construit încă – în încercarea de a deveni una din platformele care articulează o poziție față de presiunile în continuă creștere (ecologice, sociale, culturale, economice etc.) pe care sectorul construcțiilor le generează”, transmit organizatorii bienalei Beta 2020.

Bienala timișoreană de arhitectură Beta 2020 este organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Timiș și Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură. Din echipa de organizare Beta 2020 vor face parte: Alexandra Maria Rigler, Alexandru Todirică, Alexandra Trofin, Dariana Pau, David Alexandru Dumitrescu, Dragoș Nistor, Emanuela Cristescu, Nicoleta Postolache și Romina Popescu.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/