O firmă din Mureș scoate bani din molozul de pe Valea Țerovei!

Afacerea a primit verde, astăzi, din partea consilierilor locali reșițeni. Resturile din construcții nu vor mai fi aruncate la întâmplare, ci vor fi transformate în straturi de bază pentru drumuri, betoane sau își vor găsi alte întrebuințări industriale!

În urma unei cereri venite tocmai din Mureș, Consiliul Local al municipiului Reșița a aprobat concesionarea unei suprafețe de teren din Țerova, destinată construirii unui depozit. Ce fel de depozit?! Pentru moloz… o problemă de care ne-am lovit cu toții. Reșițenii nu vor mai avea motive să arunce la întâmplare deșeurile din construcții după ce își modernizează locuințele sau spațiile comerciale, pentru că, timp de 25 de ani, firma ITACA LOGISTIC SRL vrea să scoată bani din acestea.

Societatea din județul Mureș solicită o suprafață de 2,5 hectare de teren, administrația locală aprobând astăzi concesionarea pentru o perioadă de 25 de ani a unui teren de pe Valea Țerovei. Astfel, un teren pe care nu se întâmpla absolut nimic urmează să aducă bani bugetului local. În urma unui studiu de oportunitate realizat, vorbim de venituri suplimentare în valoare de aproximativ 5.300 euro/an. Valoarea exactă va fi stabilită în urma licitației. Pe lângă faptul că va fi o soluție la molozul de care fugim cu toții, va fi și un venit în plus la bugetul local. Cel mai mare câștig ar trebui să fie însă dispariția molozului din zonele verzi ale orașului. Astfel, toată lumea este fericită!