O fetiță de 6 ani, dispărută în apele Bârzavei! De peste un deceniu!

Dispariția unui copil este cu siguranță cea mai mare tragedie a familiei. La fel ca în cazurile atât de mediatizate de la Caracal, speranța moare ultima, iar în lipsa unui cadavru, apropiații se agață de orice. La Reșița, cazul unei fetițe de doar 6 ani este învăluit în mister. Din anul 2006!

Poate cel mai enigmatic caz de dispariție din Caraș-Severin este cel al unei minore care, la data dispariției, avea doar 6 ani. Fetița se afla la joacă, împreună cu un alt copil de 8 ani, pe malul Bârzavei. Din cauza debitului mare al apei de la acea dată (14 aprilie 2006), minora a fost luată de curenți. În ziua fatidică purta pantaloni 3/4 de culoare roșie, maiou de culoare albă, șlapi de culoare deschisă. De atunci, nu a mai fost găsită. În lipsa unui cadavru, autoritățile nu pot închide cazul, iar familia nu a renunțat la ideea de a-și găsi copilul. Așa că Dana-Daniela Baciuna figurează în continuare pe lista copiilor dispăruți.

„Este vorba despre o fetiță care pe vremea aceea avea 6 ani și care a fost luată de apele râului Bârzava. La fața locului era încă un copil de 8 ani care a strigat după ajutor și mai multe persoane adulte au venit pe malul apei, încercând să ajute, însă niciunul nu a intrat în apă, fiind învolburată și tulbure. Nefiind găsit corpul, nu a fost declarat decesul. În lipsa corpului, se poate declara decesul prin hotărâre judecătorească, la solicitarea familiei. Familia nu a făcut demersurile.”, explică Dinu Nicorici, comisar-șef al IPJ Caraș-Severin, pentru Express de Banat.

Așadar, ancheta, bazată pe declarațiile unui martor în vârstă de 8 ani, bate pasul pe loc de peste un deceniu! Trupul micuței Daniela nu a fost găsit nici până astăzi.

CITEȘTE ȘI: Peste 140 de bănățeni, căutați de autorități! De ani întregi!