O facultate din Timișoara organizează ateliere inedite în turnul cu plante din Piața Victoriei

turn plante
po 1000x100px (3)

Un set de ateliere inedite vor fi organizate în interiorul turnului cu plante din centrul Timișoarei, de către Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate a Universității de Agronomie.

Turnul cu plante din Piața Victorie va găzdui mai multe ateliere, în perioada următoare, organizate de Facultatea de Inginerie și Tehnologii Aplicate a Universității de Agronomie din Timișoara, în parteneriat cu societatea Horticultura.

În perioada următoare, facultatea noastră și Ordinul Arhitecților din România vor organiza un set de ateliere în interiorul instalației din Piața Victoriei “Pepiniera.1306 plante pentru Timișoara”. În data de 24 martie va avea loc primul eveniment, intitulat “Ecodesign urban – gestionarea spatiilor verzi in concept Smart City”. Cu această ocazie, puteți vedea plantele așezate pe această construcție, dar și clădirile din piață, construite în marea lor majoritate între anii 1910 și 1914. Fațadele decorate în stil secession recent reabilitate oferă o imagine deosebită”, au transmis reprezentanții facultății timișorene.

1000x100 casa brutarului

De asemenea, în turnul cu plante din Piața Victoriei se vor mai organiza ateliere de silvicultură (Rolul perdelelor forestiere în reducerea efectelor schimbărilor climatice), horticultură (Conservarea și valorificarea soiurilor locale de legume) și de inginerie genetică (Biotehnologiile vegetale – tehnologiile viitorului).