O economistă și un arhitect, primii consilieri personali ai primarului Dominic Fritz

Primarul Timișoarei Dominic Fritz și-a angajat primii consilieri personali. Loredana Pintea este economistă cu peste 20 de ani de experiență în management, iar Rudolf Gräf a fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România.

Loredana Pintea este absolventă a Facultății de Științe Economice din cadrul Universității de Vest din Timișoara și condus fabrica Sogeco din Orăștie, parte a grupului internațional Saeco, între 1999 și 2009. Ulterior a fost manager general al Philips Orăștie, care a preluat Sogeco. Cel mai recent, Pintea a fost consultant în sisteme de management, îmbunătățire a proceselor și reorganizare, ca managing partner la TEIDE Consult. A fondat Clubul Lions din Deva și are o fetiță în vârstă de 12 ani.

Rudolf Gräf a absolvit Universitatea Tehnica Graz (AU) și a co-fondat biroul Vitamin Architects in Timișoara. Este de profesie arhitect și consultant în domeniile urbanism și management al spațiului public. A fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților din România. A coordonat proiecte, în Timișoara și în alte orașe din România, de revitalizare a unor zone istorice sau cartiere defavorizate. Gräf a coordonat consultanța tehnică în cadrul proiectului româno-german GTZ pentru reabilitarea și revitalizarea cartierelor istorice din Timișoara și a fost implicat în reabilitarea unor clădiri cum sunt casele canonice din piața Unirii și sediul bisericii reformate din piața Maria. A participat și la elaborarea Masterplan Bega și a conceptului integrat de acțiuni pentru zona istorică Timișoara în baza cărora au fost, ulterior, realizate proiectele de pietonizare a zonei Cetate și pistele velo de pe malurile canalului Bega.

Între 2016 și 2019, Gräf a lucrat ca expert pentru dezvoltare urbană integrată al Societății Germane pentru cooperare internațională (GIZ) în cadrul primăriei Cernăuți, unde a contribuit la procesul de descentralizare și reformă administrativă, început în Ucraina, în 2014. Este biciclist,  practică  sporturi de apă și de zăpadă în zona montană a Banatului și este pasionat de geopolitică.

„Astăzi le spun bun-venit în cabinetul meu de primar al Timișoarei, primilor consilieri personali, profesioniști independenți, fără nicio afiliere politică. Loredana Pintea și Rudolf Gräf sunt doi oameni cu viziune și cu rezultate în spate, cu cariere în construirea și managementul de organizații.  Lor li se vor alătura, curând, și alți 4 consilieri, cu profile similare – biografii profesionale solide, multidisciplinare și respectate. Acest cabinet va avea obiectivul de a face ca Primăria Timișoara să funcționeze potrivit principiilor manageriale moderne și să livreze serviciile pe care timișorenii le așteaptă”, a transmis Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Potrivit Codului Administrativ, numărul de posturi din cadrul cabinetului, respectiv cancelariei este de 6 „pentru cabinetul președintelui consiliului județean și primarilor municipiilor reședință de județ și primarilor sectoarelor municipiului București precum și pentru cancelaria prefectului.”

Foto: Facebook/Dominic Fritz

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/