O creșă pentru copii și stimulente financiare pentru nou-născuți la Forotic

primaria forotic

Pe agenda de lucru a Primăriei Forotic se regăsesc în acest an investiții pe termen mediu și lung, pentru care fie se vor aloca bani din bugetul local, fie se vor întocmi documentațiile pentru accesarea de programe cu finanțare europeană sau națională.

Așadar, pentru 2022, conducerea primăriei are în vedere instalarea unui sistem de supraveghere video, reabilitarea dispensarului uman din Forotic, cu fonduri din bugetul local, construirea unei baze sportive și a unui dispensar în localitatea Comorâște, pentru cele două obiective făcându-se deja demersuri la Compania Națională de Investiții pentru finanțare. De asemenea, administrația locală și-a mai propus să înființeze noi locuri de joacă pentru copii, și să reamenajeze parcul din centrul localității Comorâște.

Avem în lucru documentațiile pentru obiective investiționale pe termen mediu și lung, iar aici mă refer la introducerea rețelelor de apă, canalizare și gaze naturale în comună, la reabilitarea dispensarului din Surducu Mare, dar și la modernizarea și dotarea școlii generale din Forotic, prin extinderea acesteia cu un corp nou de clădire. Și la școala din Comorâște este nevoie de lucrări, așa că avem în lucru un proiect și pentru modernizarea acestei unități de învățământ. Ne-am mai dori să construim o bază sportivă la Forotic, dar și să intervenim cu lucrări la căminul cultural din Surducu Mare”, ne-a spus Alexandru Sporea, primarul comunei Forotic.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Iar dacă anul trecut, din bugetul local au fost alocați bani pentru burse școlare, pentru 2022 administrația locală propune acordarea de stimulente financiare pentru nou-născuți, pentru cuplurile care aniversează peste 50 de ani de căsătorie, dar și pentru persoanele trecute de vârsta de 90 de ani.

„Mi-aș dori și o creșă, pentru că astfel de unități sunt binevenite chiar și în mediul rural, pentru familiile tinere care nu au în grija cui să-și lase copiii. De asemenea, ne-am gândit să acordăm stimulente financiare pentru nou-născuți, pentru cuplurile care sărbătoresc peste 50 de ani de căsătorie și pentru cei cu vârste peste 90 de ani.”, mai spune edilul din Forotic.

publicitate si promovare online banner maxagro