O comună din Timiș va avea centură ocolitoare

centura ocolitoare giera timis

O comună, nu departe de Timișoara, va avea centură ocolitoare. Investiția de 2,7 milioane de lei este asigurată de programul „Anghel Saligny”.

Comunca Giera a reușit să absoarbă fondurile nerambursabile prin programul guvernamental și acum caută o firmă care să construiască varianata de ocolire.

Centura va lua locul unui drum comunal impropriu traficului auto în creștere din zonă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„La ora actuală, drumul propus pentru modernizare beneficiază de o zestre rutieră cu grosime variabilă, cu numeroase defecțiuni de tipul gropilor, denivelărilor și făgașelor. În general, structura rutieră prezintă o serie de degradări specifice drumurilor pietruite şi din pământ, fapt ce conferă îmbrăcămintei o viabilitate necorespunzătoare. Sectoarele pietruite prezintă defecțiuni de tipul gropilor și denivelărilor, care generează băltirea apelor pe timp ploios şi praf pe timp uscat, fiind improprii pentru desfăşurarea circulației în condiţii normale de siguranţă, confort şi impact asupra mediului, defecțiunile existente putând provoca avarii serioase autovehiculelor”, aflăm din caietul de sarcini.

Centura va avea o lungime de 2 kilometri. Firmele care vor să o construiască pot să se înscrie la licitație până în 15 decembrie.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/