O afacere de succes garantat

Reşiţa a ajuns fala Timişoarei! Şi nu-i nicio ironie! Zilele trecute, o instituţie din capitala Banatului, DIICOT Timişoara, şi-a prezentat bilanţul pe anul 2015. Pe primul loc în topul dosarelor soluţionate de procurori, în funcţie de mărimea prejudiciilor depistate, se află Dosarul „Adrianii şi Lăcrămioara“ sau „Chebuţii şi Preda“.

Dosarul ăla despre şutirea din proprietatea UCMR de documente, schiţe, manuale, desene industriale, în interesul firmei Hydro Engineering. Prejudiciul calculat de procurori, de aproape 20 de milioane de euro, este de 50 de ori mai mare decât acela din dosarul aflat pe locul 2 în topul pe zona Banat! Dacă amintim şi mai vechile/noile dosare din Caraş-Severin, cu Ghiorghioni, Roşeţi, Anculia, Iancu-Simi, Borduz, Spătaru, Stepanescu ori cu profesorii penali de la Universitatea „Eftimie Murgu”, Reşiţa are toate argumentele în a fi proclamată Capitala Banatului Şpăgar. Şi-ar trebui să profităm cu toţii de titlul ăsta, obţinut cu atâtea sacrificii ale martirilor condamnaţi pentru corupţie! Ce-aţi zice dacă s-ar crea un incubator universitar de afaceri dezvoltate prin şpagă? La catedră, condamnaţii, fiecare din propria experienţă, ar putea împărtăşi cursanţilor unde au greşit de au fost prinşi şi dovediţi de procurori. Şi să înveţe toţi din păţaniile lor. Vă închipuiţi ce meseriaşi ar produce incubatorul ăsta? S-ar găsi astfel soluţii de devalizare a companiilor, de căpuşare a firmelor de stat, de trucare a achiziţiilor publice, fără ca procurorii să mai găsească vreun vinovat! Şi cum hoţul neprins este, chiar şi juridic vorbind, negustor cinstit, toate ideile de afaceri incubate aici s-ar transforma în afaceri de real succes. Unde mai pui că s-ar putea obţine şi o finanţare europeană pentru un astfel de proiect care, cu siguranţă, va atinge valenţe transfrontaliere!

 

 

*Această rubrică este un pamflet. O pastilă nerecomandată încruntaţilor, morocănoşilor, celor care nu ştiu de glumă. Sau poate tocmai pentru ei este!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/