Nunta se număra printre cele mai importante evenimente din viaţa unui om, aşa că e normal să îi acorzi atenţia cuvenită.
Totuşi, asta nu înseamnă că organizarea nunţii trebuie să se transforme într-o corvoadă şi o sursă de stres. Cu calm şi răbdare, organizarea evenimentelor devine mai uşoară şi ajungi mai uşor la rezultatele dorite. Ca să te bucuri de o nuntă de vis, citeşte mai jos 5 trucuri utile.
Organizarea unei nunţi implica o mulţime de activităţi şi poate fi dificil să ţii minte atâtea detalii, mai ales pe o perioadă lungă de timp. De aceea, cea mai bună soluţie este să foloseşti un planner sau o agendă dedicată. Nu folosi agenda de la muncă sau un planner unde notezi şi alte proiecte personale, deoarece e posibil să încurci ideile între ele. Mai mult, în ziua de azi există şi agende special create pentru organizarea nunţii, cu secţiuni dedicate, de la lista de invitaţi şi până la alegere locaţiei sau a furnizorilor.
Când începi organizarea unui eveniment atât de important trebuie să decizi ce anume contează pentru tine. Mai exact, să îţi stabileşti priorităţile. Vrei neapărat să faci nunta într-o locaţie anume, să serveşti un anume tip de mâncare sau poate să ai o anumită formaţie?
Priorităţile diferă de la cuplu la cuplu şi de la nuntă la nuntă
Ca să decizi mai uşor ce anume prioritizezi în organizarea evenimentului, vorbeşte deschis cu partenerul său partenera ta.
Alegerea rochiei de mireasă este un moment cheie în pregătirile pentru nuntă. Cu siguranţă îţi doreşti o rochie de mireasă care să corespundă dorinţelor tale şi în care să te simţi bine. De aceea, cauta variantele potrivite din timp şi nu te opri la un singur model. E bine să ai pe lista cel puţin 3-4 rochii de mireasă pe gustul tău, din care să poţi alege ulterior. Când mergi să probezi rochii pentru nuntă, ia-ţi suficient timp la dispoziţie şi încearcă să le comunici asistenţilor de vânzări ce ţi-ai dori, ca să primeşti recomandări personalizate.
Un eveniment porneşte desesori de la un concept sau de la tema principală. În cazul nunţilor poţi avea o mulţime de concepte de la care să porneşti, de la petrecere pe plajă şi până la petrecere retro sau cina de lux. E bine să conturezi felul în care vrei să arate evenimentul, să îl caracterizezi cât mai bine, ca să poţi mai apoi să îţi creezi o strategie de organizare. Spre exemplu, odată ce decizi că vrei o nuntă pe plajă, vei ştii către ce locaţii să te îndrepţi şi ce dresscode să recomanzi.
De cele mai multe ori, numărul de invitaţi este esenţial în organizarea unui eveniment, indiferent de specific. O nuntă cu 50 de invitaţi va impune alte pregătiri spre deosebire de o nuntă de 150 de invitaţi. Astfel, contează foarte mult să decizi din timp câţi invitaţi vrei să ai la nuntă. Alcătuieşte alături de partenerul tău o listă pentru a vă da seama cât de mare său restrâns va fi evenimentul.
Nu e o idee bună să începi să cauţi locaţii sau meniuri înainte de a stabili numărul aproximativ de invitaţi, deoarece această informaţie este crucială în organizare. Uneori, preţul meniului diferă drastic în funcţie de numărul de persoane, la fel şi închirierea locaţiei.
Când începi să îţi planifici nunta, porneşte de la câteva elemente cheie: numărul de persoane, conceptul evenimentului şi bugetul. Foloseşte un planner sau o agendă ca să îţi pui în ordine toate etapele ce ţin de organizare. De asemenea, e bine să stabileşti din timp ce prioritizezi la un astfel de eveniment, că totul să meargă strună.