Numele unor personalități din istoria Banatului, atribuite străzilor noi din Timișoara

timisoara de sus

45 de străzi noi din Timișoara au fost botezate. Arterele au apărut în ultimii ani, în urma dezvoltării orașului și poartă numele unor personalități din istoria Timișoarei și Banatului.

Consiliul Local Timișoara a decis ca 45 de străzi noi din oraș să fie botezate. Noile artere au fost denumite de către o comisie formată din oameni de cultură, profesori și urbaniști. Aceștia au decis ca străzile să poarte numele unor personalități din istoria Timișoarei și Banatului. Toate cele 45 de străzi au apărut în ultimii ani, în urma dezvoltării orașului.

De la muzicieni precum Gabriel Banat la Anton Braun, producător de instrumente muzicale, lista include jurnaliști, doctori, ingineri, clerici, martiri ai revoluției, tipografi, pe fondatoarea primelor asociații de femei din regiune, pe cel mai decorat ofițer sârb din toate timpurile și multe alte personalități ale orașului. Atât diferitele perioade istorice, cât și diversitatea multiculturală a Timișoarei sunt bine reprezentate”, a informat Primăria Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Lista cu denumirile noilor străzi poate fi consultată AICI!

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/