Număr uriaș de credincioși așteptat la slujba de Înviere, în Timiș. Oamenii legii, cu ochii pe biserici

catedrala

Bisericile din județul Timiș vor fi în atenția polițiștilor și jandarmilor în noaptea de Înviere. Asta în condițiile în care oamenii legii se așteaptă ca un număr uriaș de credincioși să ia cu asalt lăcașurile de cult pentru a participa la slujbă, după doi ani de restricții.

Locurile cele mai aglomerate din județul Timiș în timpul sărbătorilor pascale vor fi atent supravegheate de oamenii legii. Astfel, efective mărite de polițiști și jandarmi vor fi mobilizate de Paște în mai multe zone ale județului.

În atenția oamenilor legii se află în special bisericile, având în vedere faptul că se așteaptă ca un număr uriaș de credincioși să participe la slujba de Înviere, după doi de pandemie de Covid-19.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Se va acorda o atenție specială locurilor unde se concentrează un număr mare de persoane. Astfel, se vor asigura dispozitive suplimentare în zona locurilor de agrement frecventate de turiști și a lăcașurilor de cult pentru prevenirea și aplanarea stărilor conflictuale, prevenirea de furturi în zona lăcașurilor de cult. Absolut toate bisericile vor fi în dispozitive de patrulare, iar la bisericile unde noi cunoaștem că există un flux mare de persoane vor fi dispozitive fixe – Poliție, Jandarmerie, Poliție Locală. Pot să garantez că fiecare lăcaș de cult este asigurat cu efective de Poliție, Jandarmerie sau Poliție Locală”, a declarat Alin Petecel, șeful Poliției Timiș.

De asemenea, Nicolae Slev, șeful Jandarmeriei Timiș, a afirmat că aproximativ 150 de jandarmi vor fi mobilizați suplimentar în stradă în perioada sărbătorilor pascale.

Așteptăm un flux mare de persoane, pentru că venim după doi ani de pandemie. Previzionăm că vor fi aglomerări de persoane în jurul lăcașurilor de cult și la evenimentele care vor fi organizate în această perioadă. Dar nu cred că vom avea probleme deosebite. Față de dispozitivul permanent, aproximez că 150 de jandarmi vor fi suplimentar în stradă în această perioadă. Acesta este efectivul pe care noi îl putem asigura pe tot teritoriul județului nostru”, a precizat șeful Jandarmeriei Timiș.

Totodată, și aproximativ 40 de polițiști locali le vor da o mână de ajutor polițiștilor și jandarmilor în perioada sărbătorilor pascale.

banner 970 x 250