Număr mare de bolnavi de gripă și cu viroze respiratorii la spitalele din Lugoj și Făget

urgente spital lugoj
untitled design set 970x90 px

Sezonul rece se apropie de final, dar virozele respiratorii, coronavirusul și gripa continuă să pună probleme în estul județului. 

Zilele trecute, Ministerul Sănătății a luat decizia de a institui starea de alertă epidemiologică determinată de gripă, având în vedere creșterea semnificativă a numărului de cazuri în ultima perioadă, depășind media sezoanelor anterioare. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, la nivel județean, în intervalul 29 ianuarie – 5 februarie s-au înregistrat 1.862 de persoane cu infecții acute de căi respiratorii superioare, 40 fiind internați, 192 de cazuri de gripă, cu 67 internări și 176 de pacienți cu pneumonie, dintre care 56 internați. Totodată, 65 de persoane au fost depistate cu virusul Covid-19.

Bolnavi de toate vârstele

publicitate ziar expresb 1000x100

La Lugoj, în același interval, datele arată 253 de persoane de la copii la vârstnici, cu infecții acute de căi respiratorii superioare (o persoană internată), trei persoane cu gripă (3 internări), șapte persoane cu pneumonie (o persoană internată) și patru persoane confirmate cu virusul Covid-19. Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” Lugoj continuă să rămână aglomerat, însă apogeul a fost atins luna trecută, cu 2.300 de prezentări, aproximativ 40% dintre pacienți adresându-se medicilor cu simptome specifice virozelor respiratorii, gripei sau coronavirusului. Dintre aceștia, circa 60% sunt copii. Probleme sunt și la Făget. În perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024, la Spitalul Orășenesc din Făget s-au consemnat 186 cazuri de gripă, 194 de cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii și 485 de cazuri de pneumonii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/