Numai „șarpele veninos al județului Caraș-Severin” aștepta demisia lui Torma

Mai mulţi oameni ai clasei politice cărăşene şi nu numai au încercat să-l încurajeze şi să-l determine pe Adrian Torma să nu renunţe la cârma Primăriei Moldova Nouă. O singură persoană a făcut excepție!

Două persoane importante au pus umărul la clădirea carierei de politician a lui Adrian Torma în 2016: fostul primar al oraşului Moldova Nouă, Ion Chisăliţă şi, până nu de mult, preşedintele PNL, Marcel Vela. După câştigarea alegerilor locale din partea Partidului Naţional Liberal, susţinerea politică a început uşor, uşor să scârţâie, lanţul fiind rupt în acest sens odată cu decizia luată de preşedintele PNL Caraş-Severin, Marcel Vela, de a-l exclude pe Torma din partid pe motiv că a tras focul la altă oală în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai a acestui an.

În momentul în care Torma, la sfârşitul lunii iulie, şi-a anunţat demisia, fiind vitregit de susţinere politică şi financiară, acesta spune că a primit mesaje de încurajare pentru a nu-şi concretiza intenţia atât de la fostul primar Chisăliţă, cât şi de la toţi politicienii care deţin funcţii de conducere: „M-au sunat mulţi pentru a mă încuraja. De ce? Pentru că sunt sunt conştienţi că nu e uşor, pentru că Moldova Nouă a stat într-un con de umbră mai mulţi ani, dar şi pentru faptul că e greu să lupţi cu sistemul”. Marele „absent” de pe lista apelanților a fost, așa cum era de așteptat, senatorul Marcel Vela: „Trebuie să recunosc că singurul care cred că s-ar bucura este acest şarpe veninos al judeţului Caraş-Severin, Marcel Vela, cel care nu m-a sunat.”, a subliniat Torma pentru expressdebanat.ro.

Referitor la relaţia pe care o are cu Ion Chisăliţă, primarul Torma spune că tertipurile, minciunile şi prefăcătoriile publice ale fostului său preşedinte nu au reuşit să-şi pună amprenta asupra relaţiei pe care acesta o are cu fostul edil de la malul Dunării, aceştia având o relaţie foarte bună, bazată pe respectul reciproc purtat de ani de zile: „Eu l-am apreciat ca primar şi mi-am dorit foarte mult să fiu mai bun decât cel mai bun primar al oraşului Moldova Nouă, iar cel mai bun primar a fost domnul Chisăliţă, nu alţii”.

Adrian Torma spune că fostul şef al administraţiei publice locale de la Dunăre a lucrat foarte mult pentru a-i ridica moralul în privinţa gândului orientat spre demisie, dar şi că l-a asigurat de toată susţinerea, „dându-mi sfaturi”. Totodată, Torma este absolut convins de reuşita lui Chisăliţă, în cazul în care acesta va mai dori să se implice în vreun proiect politic: „Domnul Chisăliţă a fost un primar bun, dar va putea fi un lider mai bun decât mulţi lideri pe care-i are, în acest moment, judeţul Caraş-Severin, inclusiv mai bun decât Marcel Vela, care nu este un lider care să-şi dorească să livreze lucruri pentru cetăţeni. În schimb, domnul Chisăliţă a fost un lider care a livrat.”, a concluzionat fostul edil liberal.